Vyzkoušejte SINGLE TRAILS

jednosměrné stezky pro horská kola

Relax & sport resort Dolní Morava si pro své návštěvníky letos přichystal spoustu novinek. Světovou záležitostí jsou tzv. single trails - jednosměrné stezky pro horská kola. Jak už z názvu vyplývá, jejich největší výhodou je, že v protisměru nepotkáte jiného cyklistu. Díky těmto stezkám je teď všem milovníkům jízdy na kole zpřístupněno prostředí vysokohorských hřebenů i technických pasáží, které si jinde nemají šanci vyzkoušet.

Jedná se o jedinečný zážitek plný klopených zatáček, terénních vln, více než 500 m dřevěných lávek a střídajícího se terénu. Když si k tomu najdete chvilku na dech beroucí výhledy na okolní krajinu, určitě nezůstanete u jednoho sjezdu.

Stejně jako celosvětově známý biker Petr Kraus, trojnásobný mistr světa v bike trialu, který trail testoval. Pokud jste sváteční cyklisté, ale stezka by vás lákala, protože jste pro každou legraci, neváhejte. Nahoru můžete vyjet po vlastní ose nebo využít lanovku. Start začíná hned u horní stanice, kde se před cestou můžete občerstvit v chatě Slaměnka. Trail je 1,5 m široký, takže umožňuje bezpečný sjezd. Ale na své si přijde každý. Stezka nabízí místa k zastavení a odpočinku, ale díky profilu tratě se tu vyřádí i ostřílení jezdci. Můžete si zapůjčit celoodpružené kolo, se kterým je sjezd daleko pohodlnější.

Cestujete-li s dětmi, mohou si vyzkoušet něco podobného. Relax & sport resort Dolní Morava si pro ně připravil otevření dětského cyklohřiště U Slona. Tam si mohou děti trénovat jízdu v terénu a třeba se k vám příští rok připojí na single trails. Takhle akční výlet plný adrenalinu je ideální zakončit výbornou lokální gastronomií nebo na masáži či ve vířivce ve Wellness hotelu Vista.

Ať už plánujete výlet s dětmi nebo bez, nezapomeňte navštívit Mamutíkův vodní park. Byl otevřen letos v červenci a jedná se o absolutní novinku v České republice. Tento přírodní vodní areál je interaktivní a v praxi si tu zábavnou formou vyzkoušíte, jak fungují různé fyzikální zákony. Otevřeno je každý den od 9.00 – 19.00 hod a při ubytování ve Wellness hotelu Vista máte vstup zdarma. Hotel nabízí skvělý servis, fitness, animační programy pro děti a mnohem více. Kompletní informace o ubytování a aktivitách, které můžete v relax & sport resortu Dolní Morava podniknout, najdete na internetových stránkách. Zde jsou i speciální výhodné pobytové balíčky pro cyklisty, rodiny, gurmány, zamilované páry a další.

 

Fotografie poskytla Dagmar Kutilová, Mediální servis cammino..., děkujeme.

Vyzkoušejte SINGLE TRAILSVyzkoušejte SINGLE TRAILSVyzkoušejte SINGLE TRAILSVyzkoušejte SINGLE TRAILSVyzkoušejte SINGLE TRAILS

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka