Vybíráme vířivou vanu na zahradu

S příchodem hezkého počasí přemýšlíme nad tím, jak si zpestřit dny a večery na zahradě. Oblíbený a navíc zdraví prospěšný způsob je koupání ve vířivých vanách. Zvolit můžete klasickou pevnou vířivku nebo nafukovací mobilní. Obě jsou vhodné pro venkovní provoz, tak jakou si vybrat? Poradíme vám v tomto článku.

Pevné vířivky mají dlouhou životnost

Hledáte-li vířivou vanu, která vám bude sloužit i několik desítek let, investujte do pevné vířivé vany. Tato investice se vám brzy vrátí. Nebudete muset chodit do wellness center a léčivou hydromasáž si budete moci dopřávat tak často, jak budete potřebovat. Velikost vířivky se běžně pohybuje od 2 do 6 osob. Tvar může mít rohový, čtvercový i kruhový. Před nákupem vířivé vany dobře promyslete, kam ji na zahradě umístíte. Pevné vířivky navíc potřebují určitou stavební připravenost, kterou je nutné dodržet. Nejlevnější venkovní vířivku můžete mít už za 60.000 Kč.

Pokud uvažujete o pořízení bazénu, zkuste zvážit koupi tzv. Swim Spa bazénu, který plně nahradí klasický zahradní bazén. Swim Spa bazény mají protiproud, díky kterému můžete plavat kilometry daleko. Relaxační vířivá část může být oddělena stěnou nebo být součástí plavecké části. Výhodou dvou oddělených zón je možnost regulace teploty. Vířivka může mít příjemných 37 oC, zatímco bazén třeba jen 25 oC. V plavecké části lze také provozovat různá cvičení, například aquabiking, aquajumping, aquajogging a mnoho dalších sportovních aktivit.

 

Nafukovací vířivky mají výhodu mobility

Nafukovací vířivé vany představují levnější variantu vířivky. MSpa vířivky jsou vyrobené z kvalitního materiálu, který je odolný vůči UV záření a poškození. Perličkovou koupel vytvářejí vzduchové trysky umístěné po obvodu vířivky. Nafukovací vířivky mají samonafukovací systém (kromě řady Concept), díky kterému se vám vířivka nafoukne během chvíle sama. Stabilitu stěn vířivky zajišťuje patentovaná technologie vzduchových komor, u řady Concept se jedná o technologii, kterou znáte z paddleboardů. Hrany jsou natolik pevné, že se na ně můžete posadit, aniž by se vám začala vylévat voda z vířivky nebo jste se do ní propadli.

Tvar můžou mít kruhový i čtvercový. Jejich výhodou je pestrý výběr designů a barev. Na trhu jsou modely pro 2-6 osob. Výhodou nafukovacích vířivek je jejich mobilita. Snadno je můžete stěhovat a přemisťovat. Další výhodou je cena. Nejlevnější mobilní vířivku koupíte za necelých 12.000 Kč.

A kterou vířivku si máte vybrat? Pokud vás neomezuje místo ani finance, investujte do pevné vířivky, která vám bude sloužit dlouhá léta. V opačném případě si pořiďte nafukovací vířivou vanu, která vás také určitě nezklame. Její životnost není tak dlouhá, ale zato je jednodušší na instalaci. Každopádně vězte, že hydromasáž je zdraví prospěšná, ať už se rozhodnete pro jakoukoliv vířivku. Zbaví vás stresu a napětí, podpoří krevní oběh, uvolní ztuhlé klouby, prokrví svaly a zábavu si v ní užije celá rodina.

Vybíráme vířivou vanu na zahraduVybíráme vířivou vanu na zahraduVybíráme vířivou vanu na zahraduVybíráme vířivou vanu na zahraduVybíráme vířivou vanu na zahraduVybíráme vířivou vanu na zahraduVybíráme vířivou vanu na zahradu

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka