V sobotu se ve Velkých Karlovicích poběží Noční stopa Valachy,

sněhu je dostatek

Velké Karlovice budou v sobotu 17. února hostit Noční stopu Valachy, úvodní závod seriálu Valachy tour 2018, pořádaného místním Resortem Valachy.

Kvůli pozvolnému začátku zimy dlouho nebylo jisté, jestli se akce uskuteční v obvyklém rozsahu, nebo bude přesunuta na jiné místo. Díky sněhové nadílce posledních dnů a ochlazení se ale přece jen uskuteční ve Velkých Karlovicích u hotelu Galik, tak jako každý rok.

„Počasí nám naštěstí v posledních dnech přálo, ochladilo se a nasněžilo, takže po středeční poslední obhlídce terénu můžeme konstatovat, že podmínky pro uskutečnění závodu jsou vhodné a komfortní. Pouze jsme s ohledem na aktuální situaci změnili trasu, která povede po loukách mezi hotelem Galik a Ski areálem Machůzky. Letos ji výjimečně nepovedeme lesem, kde je nyní sněhová vrstva menší a navíc narušená těžbou dřeva. Závodníci tak místo 15 kilometrů pojedou trasu o 2 kilometry kratší,“ uvedl prezident Valachy tour Vladimír Sušil.

Noční stopa Valachy patří tradičně k lákadlům díky své neobvyklé atmosféře sportování v setmělém údolí Léskové. Od 16 hodin, ještě za zbytků denního světla, se budou konat závody dětí na kratší vzdálenosti. Závod dospělých začne v 18 hodin. Startuje se intervalově po 10 vteřinách. Každý závodník musí být vybaven čelovkou.

Zájemci se mohou ještě do konce týdne registrovat na www.valachytour.cz. Zázemí pro závodníky nabídne hotel Galik, kde je možné se převléknout a také si dát něco na zahřátí v restauraci. Příležitost k relaxaci nabízí 3 km vzdálené termální bazény.

V rámci doprovodného programu mohou sportovci po celý den využít také testování lyží a dalšího lyžařského vybavení u blízké sjezdovky Razula.

Po sobotním běžkařském závodu bude v rámci VALACHY TOUR na jaře následovat duatlon a závod horských kol. Nejpopulárnější akce seriálu - Valachy man, který se během minulých let stal největším veřejným triatlonovým závodem v ČR, se uskuteční v srpnu a tečku za 6. ročníkem učiní v říjnu závod v terénním běhu.

Jednotlivé akce seriálu jsou bodově propojeny. V roce 2017 se absolutními vítězi stali Martin Holiš a Anna Brychtová. Celkem se do 5. ročníku VALACHY TOUR zapojilo 3 300 sportovců, což bylo o 300 víc než v roce 2016.

 

Kalendář závodů Valachy tour 2018:

17. 2.       Noční stopa Valachy

5. 5.          Valachy duatlon

16. 6.        Bike Valachy

3. 8.          Valachy Man

20. 10.     Běhej Valachy

Fotografie zaslala Martina Žáčková, PR manažer Resort Valachy Velké Karlovice - děkujeme.

V sobotu se ve Velkých Karlovicích poběží Noční stopa Valachy, V sobotu se ve Velkých Karlovicích poběží Noční stopa Valachy, V sobotu se ve Velkých Karlovicích poběží Noční stopa Valachy, V sobotu se ve Velkých Karlovicích poběží Noční stopa Valachy, V sobotu se ve Velkých Karlovicích poběží Noční stopa Valachy,

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka