Všechny espresso nápoje podávané v kavárnách Starbucks jsou FAIRTRADE

Společnost Starbucs Coffee Company je jedním z partneru konference Bio summit, která se uskuteční 8. dubna 2010 v Kongresovém centru U Hájků v Praze a bude se týkat biopotravin. Na této konferenci představí Starbucs také svou jarní novinku.

Nová jarní nabídka přichází do pražských kaváren Starbucks: Společnost Starbucks Coffee Company (Nasdaq: SBUX) a její joint venture partner AmRest Holdings SE (WSE: EAT) s potěšením oznamují, že všechna espressa, celozrnná káva a nápoje, jejichž základ tvoří espresso, nabízené ve všech deseti kavárnách Starbucks na českém trhu, jsou počínaje března 2010 certifikovány jako 100% Fairtrade.

Tento fakt se týká také celého evropského trhu, což znamená, že Starbucks bude podávat celkem více než třista tisíc Fairtrade espresso nápojův Evropě každý den. Tato událost je dalším důležitým krokem a mezníkem desetileté historie ve vztahu společnosti Starbucks a Fairtrade.

Od 2. března bude v pražských kavárnách Starbucks rovněž představena nová jarní nabídka káv společně s kolekcí nových promo výrobků, které jsou ozdobeny jarními motivy. Tato nabídka poběží v kavárnách Starbucks v období od 2. března do 3. května 2010. Nová káva Starbucks v České republice pochází z farmy v Kostarice a splňuje všechna kritéria programu StarbucksTM Shared PlanetTM, mezi která patří pěstování kávy s ohledem na životní prostředí.

„Společně s jarní nabídkou přinášíme zákazníkům další skvělou zprávu a to, že všechny espresso nápoje jako např. Latté či Cappuccino jsou nyní připravovány pouze z Fairtrade kávy. Tato skutečnost je potvrzením našeho dlouhodobého závazku k etickému obchodování. Díky Fairtrade a našim zákazníkům máme každodenně pozitivní vliv na životy farmářů, kteří pěstují kávu a také na farmářské komunity. Naši zákazníci mají rovněž pozitivní vliv na životy farmářů díky každému šálku kávy, které vypijí," říká Vladan Armus, Brand President společnosti Starbucks pro region střední a východní Evropy a dodává: „Pro naši jarní nabídku jsme si vybrali kávu z Latinské Ameriky s názvem Bella Vista F. W. Tres RiosTM Costa Rica. Tuto kávu si můžete vychutnat i s pochutinami jako jsou citrusové plody, jahody,broskve či ananas. Bella Vista F. W. Tres RiosTM Costa Rica pochází z regionu Tres Rios abyla vypěstována na farmě Bella Vista."

FAIRTRADE

Starbucks je největším nákupčím Fairtrade kávy na světě a částka vyplácená maloplošným kávovým farmářům skrze Fairtrade akvizice dosahuje výše 2 800 00 EUR každý rok. Desítky tisíc maloplošných farmářů pěstujících kávu těží ze spolupráce Starbucksu s Fairtrade, protože dostávají sociální prémie jako bonus k prémiovým cenám, které jim Starbucks již platí.

Fairtrade certifikace espresso nápojů Starbucks v celé Evropě je součástí okračujícíhozávazku k etickému obchodování s kávou. Společnost Starbucks plánuje více nežšestinásobně navýšit nákup Fairtrade kávy určené pro Evropu v porovnání s loňským rokem.Od září 2008 je u všech nápojů espresso podávaných v evropských kavárnách garantováno, že káva, kterou tento nápoj obsahuje, je odpovědně pěstována a eticky obchodována dle pravidel programu StarbucksTM Shared PlanetTM. Mezi tato pravidla například patří: zlepšení pracovních podmínek, podpora farmářských příjmů a komunitních investic a rovněž snížení vlivu na životní prostředí v komunitách, kde se káva pěstuje.

JARNÍ NABÍDKA 2010

Nápoje: Caffe Latté, Caffe Mocha a Cappuccino

Dezerty: Nabídku dezertů v kavárnách Starbucks obohacuje čokoládový muffin, který si zákazníci nejlépe vychutnají v kombinaci s nápoji jako jsou právě Caffe Latté, Caffe Mocha a Cappuccino. Celozrnná káva: Starbucks si pro své zákazníky na jarní období připravil novou kávus názvem Bella Vista F. W. Tres RiosTM Costa Rica. Milovníci kávy mohou tuto kávuv českých pobočkách kaváren Starbucks ochutnat vůbec poprvé. Bella Vista F. W. TresRiosTM Costa Rica patří mezi nejjemnější kávy z Latinské Ameriky a vyniká svou osvěžující a jemnou chutí s citrusovými podtóny. Tato káva skvěle chutná v kombinaci s mrkvovýmdortem či citrusovými plody. Bella Vista F. W. Tres RiosTM Costa Rica nese označeníStarbucksTM Shared PlanetTM, které znamená, že tato káva je Fairtrade produktem a byla vypěstována s ohledem na životní prostředí.

Jarní kolekce výrobků Starbucks: Starbucks si pro nadcházející jaro připravil širokounabídku hrníčků, termosek a také medvídka Bearistu. Zákazníci si rovněž mohou zakoupitdárkovou kartu Starbucks, která je hotovostní alternativou a zároveň elektronickou platebníkartou. Tuto kartu je možno zakoupit a použít ve všech kavárnách Starbucks v České republice. Je platná po dobu dvanácti měsíců od momentu nákupu. Zákazníci si mohou vybrat dárkové karty v hodnotě 200 a 400 Kč.

 

Všechny espresso nápoje podávané v kavárnách Starbucks jsou FAIRTRADE

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka