V Priessnitzových lázních čepují konopné pivo

Především v horkých letních dnech zažene žízeň orosená sklenice piva. Místo mezi tradičními pivy si postupně tvoří i pivní speciály a hity letních měsíců jsou pak piva dochucovaná, především ovocná. V Priessnitzových léčebných lázních však vsadili na jinou kartu a od letošního léta čepují konopný speciál. V jesenických lázních si můžete vybrat, zda se osvěžíte životodárnou vodou z mnoha pramenů vyvěrajících v okolí lázní, nebo se usadíte na terase restaurace s orosenou sklenicí bylinného piva.

Bylinná piva jsou lidstvu známa více než dva tisíce let a ve své podstatě fungovala jako jedna z možností přírodního léčiva. Ačkoliv jejich výroba se od té dnešní liší, spojení bylin a piva zaujalo také Tomáše Raka, obchodního ředitele Priessnitzových léčebných lázní: „Vincenz Priessnitz je považován především za zakladatele moderní hydroterapie, ale také za velkého přírodního léčitele. A s tím samozřejmě souvisí i využití léčivých bylin. Proto nám přišlo zajímavé nabídnout našim hostům produkt, řekněme, ve svém základu obyčejný, ale obohacený o myšlenku a tradici přírodního léčitelství, které hlásal Priessnitz. Zároveň jsme však nechtěli nabídnout produkt mimo kosmetiku. A postupně jsme tedy došli k bylinnému, přesněji konopnému, pivu.“

 

Konopné pivo pro Priessnitzovy léčebné lázně exkluzivně vaří podkrkonošský pivovar v Nové Pace, který vůbec jako první konopné pivo na český trh před několika lety uvedl. Výtažek konopí setého, kterým je pivo obohaceno, obsahuje celou řadu vitamínů a nenasycených mastných kyselin, především Omega 6 a Omega 3, proto má také povzbuzující účinky. Lahvové ho lze koupit na všech recepcích lázeňských domů, v denním bar sanatoria Priessnitz, kinokavárně Sofie i v lázeňském informačním centru. Točené lze ochutnat na terase Sofie, která se nachází pod stejnojmennou kinokavárnou, nikde jinde se lázeňské konopné pivo nečepuje.

 

Lázeňské konopné pivo posílilo produktovou řadu unikátních lázeňských předmětů, která se stále postupně rozšiřuje. Tradičně si tak návštěvníci lázní mohou z dovolené domů přivést lázeňské oplatky (oříškové, čokoládové), čokoládu (hořkou i mléčnou). Nově také Priessnitzovu pramenitou vodu ze Studničního vrchu. Byla také obnovena tradice Priessnitzova bylinného likéru, který je vyráběn podle tradičních receptur. Priessnitz likér Gold je vyráběn z 12 druhů bylin. Likér Black je obohacen kořením i chutí ovocných šťáv. Všechny tyto produkty si může koupit každý host lázní na recepcích všech lázeňských domů, denním baru a v kinokavárně Sofie. „Od příští sezony bychom chtěli plně spustit tzv. Priessnitz Boutique, který bude návštěvníkům nabízet ucelenou řadu lázeňských předmětů. Nyní například ve spolupráci s jesenickou společností Birki připravujeme speciální edici Nordic Walking holí Vincenz Priessnitz,“ doplňuje Tomáš Rak.

 

Hosté se ale mohou těšit rovněž na originální Priessnitzovu kosmetiku, speciální bylinkové čaje, med z okolních lesů a luk, koupele a celou řadu dalších zajímavých produktů. Chystá se také speciální edice oblečení pod značkou GRÄFENBERG 1837.

 

Foto: David Migal, zaslala Ing. Mgr. Věra Janků, pracovník vztahů k veřejnosti, Město Jeseník – děkujeme.

V Priessnitzových lázních čepují konopné pivoV Priessnitzových lázních čepují konopné pivo

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka