Vodní zábava a soutěž o nejlepšího aquaturistu

Vodní zábava je jedním z nejrozšířenějších volnočasových aktivit nejen u nás, ale i ve světě.O oblíbenosti tohoto druhu zábavy svědčí i čísla návštěvnosti v jednotlivých aqvaparcích, krytých bazénech. Například Aquapalace Praha Čestlice navštívilo v roce 2010 cca 800 000 , Vodní Svět Kolín 290 000,Aquapark Olomouc 210 000, Bospor Bohumín 175 000 lidí.

Ve světě jsou v popředí návštěvnosti Sea World Florida USA s 5,1 milionem návštěvníků za rok 2010 a Ocena Park Hong  Kong také s 5,1 milionem návštěvníků.

Nejnavštěvovanějšími zábavními parky ve světě jsou tradičně Walt Disney Worlds.

Za rok 2010 byly nejúspěšnější z hlediska návštěvnosti MAGIC KINGDOM at Walt Disney World, Lake Buena Vista, FL, U.S.A s téměř 17 miliony  a Disneyland Anaheim s 16 miliony návštěvníků.

Z uvedených čísel je vidět, že vodní zábava je velmi populární.  Ale  co se týče návštěvnosti aquaparků a bazénů u nás, máme co dohánět. Procento obyvatelstva, které navštěvuje tato zařízení v okolních státech jako je Německo, Rakousko, je podstatně vyšší. Zvláště u nás chybí vyšší procento seniorské veřejnosti, která by tato zařízení navštěvovala.

V dnešních dnech mají návštěvníci aquaparků, krytých bazénů a koupališť jednu z posledních možností se zúčastnit soutěže o nejlepšího aquaturistu. Úkol je jednoduchý. Stáhněte si přiložený soubor na  http://www.aquainfo.cz/img/static/aquamania-karitcka-na-razitka-A5.pdf a vytiskněte jej. Je to jakási jednoduchá "průkazka" aquaturisty.Do příslušných kolonek si pak pak v každém navštíveném koupališti nechte dát razítko. Čím více pak bude ve vašem aquapase razítek, tím větší je šance na vítězství v soutěži.

Pokud Vám předvyplněné kolonky nebudou stačit, vytiskněte si další.

Fotografie: Redakce a Polin

Copa Copana Athens GreeceAquafantasy TurkeyKing Cobra Maxx Royal Antalya_Turkey

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka