V Jeseníku budou o Velikonocích otevírat hrobku zakladatele zdejších lázní

V nížinách jaro už dávno otevírá okvětní lístky čemeřic, bledulí a krokusů, na hřebenech hor je ale pořád dostatek sněhu. To však neznamená, že se tam nebudou slavit svátky jara. Naopak. Po jarním lyžování nabízejí Priessnitzovy léčebné lázně nejen speciální jarní nabídku procedur a pobytů, ale také bohatý velikonoční program, do něhož patří symbolické otevření hrobky zakladatele zdejších lázní.

Kaple a hrobka Vincenze Priessnitze nacházející se přímo na lázeňské promenádě se veřejnosti otevírá pouze při významných událostech a výročích. Tentokráte bude zpřístupněna na Velký pátek 29. března. Osobnost velikána přírodního léčitelství následně připomene zajímavá přednáška a celovečerní film Vincenz Priessnitz. Možnost vyzkoušet tradiční Priessnitzovy procedury, které lázním přinesly světový věhlas, nebude také chybět.

Velikonoční program však začne už na Zelený čtvrtek, kdy je pro všechny malé i velké připravena výtvarná dílna, po které následuje divadelní představení. Od soboty do pondělí Velikonoce propuknou v Priessnitzových lázních naplno. Těšit se můžete na cimbálovou muziku, umělečtí řemeslníci budou příchozí učit plést pomlázky, nebudou chybět ukázky velikonočních obyčejů. Atmosféru svátků umocní klavírní preludie a komorní koncerty.

 

Foto: Archiv PLL a.s., zaslala Ing. Mgr. Věra Janků, děkujeme

V Jeseníku budou o Velikonocích otevírat hrobku zakladatele zdejších lázníV Jeseníku budou o Velikonocích otevírat hrobku zakladatele zdejších lázní

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka