Více než 500 běžců podpoří organizaci Dejme dětem šanci

v letošní běžecké sérii RunCzech

Na tiskové konferenci, která proběhla 27. března 2014, tým DEJME DĚTEM ŠANCI o.p.s. (“DDŠ”) představil projekt „Běhám pro děti“, který odstartovala spolupráce s RunCzech, seriálem dálkových běžeckých závodů. Už během prvního roku spolupráce se pod jménem této charitativní organizace zaregistrovalo na letošní závody téměř 500 běžců. Spolupráce s “RunCzech” byla započata na podzim roku 2013, kdy bylo oznámeno, že český herec Dalibor Gondík bude patronem jednoho z projektů DDŠ “Běhám pro děti”.

Spolupráce projektu „Běhám pro děti“ a RunCzech zahrnuje pražský Sportisimo 1/2 maraton a Volkswagen Maraton, regionální Mattoni 1/2 Maratony a pražské podzimní Birell Grand Prix. Toto ale není poprvé, kdy běžci charitu podpořili. V minulém roce se uskutečnil úplně první ročník tzv. bosého běhu „Prague Barefoot Run“ v parku Ladronka, jehož prostřednictvím běžci přispěli více než 100 000 Kč na projekt DDŠ „Přál(a) bych si...“, a letos by bosý běh, který tentokrát podpoří projekt „Podporuj mě...“, rád vybral prostředků ještě více. Běžci si také mohou zakoupit trička „Běhám pro děti“ za snížené ceny.

V příštím roce DDŠ plánuje zorganizovat vlastní běžecký projekt, kterého se budou moci zúčastnit lidé všech věkových kategorií, nezávisle na jejich fyzické kondici, a podpořit tak charitativní projekty.

Mezi 250 běžci, kteří podpoří DDŠ v prvním běhu sezóny RunCzech, Sportisimo 1/2 Maratonu, bude i patron projektu “Běhám pro děti” Dalibor Gondík, dále světoví šampioni v atletice Barbora Špotáková a Roman Šebrle a také čeští herci Aleš Háma a Jakub Wehrenberg.

O projektu “Běhám pro děti” Michaela Chovancová, zakladatelka a ředitelka DEJME DĚTEM ŠANCI, řekla: “Věřím, že běžecké závody mohou v České republice vytvořit obrovskou příležitost pro podporu charity a pomoc lidem v nouzi stejně, jako tomu je po celém světě. Naším cílem je ukázat společnostem, že i jen svou účastí v týmové štafetě mohou podpořit děti. Například zaměstnanci mohou sázet na své týmy a zaměstnavatel následně může sázku zdvojnásobit, což umožní každému udělat dobrou věc, ať už běží, nebo ne. Navíc i samotné děti se mohou na takové aktivitě podílet.“

DDŠ funguje v České republice od roku 2011, a od té doby si organizace dokázala vybudovat jméno díky své rozsáhlé práci s dětmi a mladými lidmi, kteří vyrostli v dětských domovech po celé České republice. Založit DEJME DĚTEM ŠANCI o.p.s. bylo nápadem Michaely Chovancové, která si všimla, že mnoho z těchto dětí zcela ztratí směr své cesty v okamžiku, kdy dosáhnou osmnácti let nebo dokončí svá studia a opustí své dosavadní domovy, protože se jim nadále už nedostává žádné pomoci a podpory běžných vládních programů. DDŠ pomáhá dětem zkvalitnit jejich výhled do budoucna poté, co dosáhnou hranice nezávislosti. Od roku 2011 organizace nashromáždila téměř 5 milionů Kč díky svým různým aktivitám, a podpořila tak více než 2 000 dětí.Kromě “Běhám pro děti” má DDŠ několik dalších projektů, které zahrnují do získávání finančních prostředků širokou veřejnost různými nápaditými způsoby. Mezi tyto projekty patří například “Pomoz mi do života...”, jehož součástí je Stipendijní program na podporu dětí v období jejich studia, ale zprostředkovává také tzv. “startovací balíčky” pro děti, které začínají žít samostatně, a nabízí také přímou pomoc při hledání prvního zaměstnání. Dále je zde projekt “Podporuj mě...”, který umožňuje jednotlivcům nebo společnostem podporovat dítě, jež vyrůstá v dětském domově, s cílem umožnit mu postavit se na vlastní nohy v okamžiku, kdy domov opustí a ocitne se ve světě dospělých.

 

Fotografie poskytla Barbora Müllerová, JWA Prague s.r.o. - děkujeme.

Více než 500 běžců podpoří organizaci Dejme dětem šanci

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka