Veletrh cestovního ruchu INFOTOUR & CYKLOTURISTIKA

Při 14. ročníku tohoto veletrhu cestovního ruchu se mimo nabídek cestovních kanceláří a agentur mohou návštěvníci seznámit též s nabídkou dotovaných zájezdů pro seniory – 55+, turistických a kulturních pobytů pro nezadané, plaveb po Holandsku a Baťově kanále či cestování hotelbusem. Zástupci téměř všech krajů České republiky představí turistické zajímavosti ve svých regionech, lázeňské subjekty a hotely nabídnou wellness pobyty včetně praktických ukázek vybraných léčebných procedur.

Prezentovat se budou i některá sportovní centra včetně zajímavých ukázek cvičení pilates nebo venkovní nordic walking. Setkat se můžete s vystavovateli z Polska a Slovenska. Předpokládáme, že se veletrhu zúčastní cca 120 vystavovatelů.

 

„Královéhradecký rok ženy 2013“ - to bude hlavní téma, které se bude prolínat slavnostním zahájením veletrhu v 10,00 hodin v pátek 15. 3. 2013. Představen bude „Lokální dukát“ – slavnostní edice Eliščiných dukátů a filmové medailónky Královských věnných měst.¨ Při slavnostním zahájení také budou představeny fotografie středoškolských a vysokoškolských studentů, které byly vyhodnoceny jako nejlepší v soutěži „V Hradci je mi dobře“.

 

Nejmenší návštěvníci se budou moci zapojit do činnosti Dětského ateliéru v expozici Muzea loutkářských kultur Chrudim nebo výtvarných dílen firmy Indoorfun, žáci 8.tříd základních škol mohou soutěžit ve znalostní zeměpisné soutěži.

 

Také pro letošní ročník je pro návštěvníky připravena řada doprovodných akcí. Budou si moci například prohlédnout „Vambereckou duhu“ , největší krajkový závěs, usilující o zapsání do Guinessovy knihy rekordů, cyklistické kuriozity, vyzkoušet golfový trenažér, rakouská značková elektrokola značky KTM a další zajímavé ukázky. Návštěvníci, kteří přijedou na kole, mohou zdarma své kolo svěřit odborníkům k technické kontrole.

 

Akce s názvem „Hradec neznámý“ bude dalším zajímavým lákadlem pro návštěvníky, kteří si za doprovodu odborných průvodců prohlédnou běžně nepřístupná místa starého Hradce Králové. Tato akce má již tradici, letos se její pořadatel a pořadatel veletrhu domluvili na konání během veletrhu.

 

Tradičním zpestřením celé akce budou besedy s cestovateli, bude jistě zajímavé podělit se o zážitky z cest s hudebníkem Martinem Kratochvílem nebo cestovatelem Stevem Lichtagem. O dalším bohatém sportovním a hudebním programu budou návštěvníci informováni na internetových stránkách.

 

Slovensko bude mimo jiné reprezentovat salaš Zbojská, návštěvníci jistě rádi ochutnají nabídnuté speciality, navíc za doprovodu živé folklorní hudby.

 

Součástí veletrhu je opět odborná konference, tentokrát na téma „Žena na cestách“, která začíná již den před zahájením veletrhu a koná se ve dnech 14. – 15. 3. 2013, taktéž v Kongresovém centru Aldis.

 

Záštitu nad veletrhem převzali hejtman Královéhradeckého kraje Bc. Lubomír Franc a primátor statutárního města Hradec Králové MUDr. Zdeněk Fink.

 

otevřeno pro veřejnost:

pátek 15. 3. 2013 10:00 – 18:00 hod.
sobota 16. 3. 2013 9:00 – 17:00 hod.

vstup zdarma

 

On-line magazín WellnessNoviny.cz a Informační centrum RomantickePobyty.cz jsou mediálním partnerem veletrhu. Zveme vás do naší expozice kde vás čeká pestrý výběr wellness pobytů, zajímavých resortů i romantických pobytů.

 

Foto: archiv Konferenčního centra Aldis, poskytla paní Hajžmanová, děkujeme

Veletrh cestovního ruchu INFOTOUR & CYKLOTURISTIKAVeletrh cestovního ruchu INFOTOUR & CYKLOTURISTIKAVeletrh cestovního ruchu INFOTOUR & CYKLOTURISTIKAVeletrh cestovního ruchu INFOTOUR & CYKLOTURISTIKAVeletrh cestovního ruchu INFOTOUR & CYKLOTURISTIKA

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka