Večer v řeckém stylu se vydařil

Ve čtvrtek 24. června byl v Praze v pasáži Paláce Metro otevřen první obchod s řeckou kosmetikou značek Mastic Spa a Bioplasis. Jejím základem je přírodní pryskyřice masticha, která se získává ze stromů rostoucích pouze na řeckém ostrově Chios. Masticha se již od starověku využívá jako kosmetický a léčebný prostředek.

Během večera jsme se o mastiše, tomto elixíru krásy a zdraví z ostrova Chiu, dozvěděli spoustu zajímavostí. Například, že se na Chiu těží pouze ve 24 vesnicích, jak těžba probíhá a jakým způsobem se zpracovává tak, aby byla zachována její prvotřídní kvalita. Tradice výroby kosmetiky spadá již do třetí čtvrtiny 19. století. Používá se jako účinná přísada nejen do kosmetických a drogistických produktů, ale např.také do žvýkaček, zubních past, nebo jako koření. Produkty jsou zcela přírodní, bez použití parabenů, alkoholu, ropných derivátů a jiných chemických látek, obsahují ekologické a organické přísady, bez geneticky modifikovaných složek, umělých barviv a substancí, které by mohly poškodit pokožku, zdraví a životní prostředí. Je certifikována certifikátem ICEA-AIAB. Kosmetika se vyrábí z obecně známých surovin jako je olivový olej, šafrán, spirulina nebo vinná réva a zahrnuje řady pleťové i tělové kosmetiky, řady péče o vlasy a dentální péče.

Protože obchod sám není rozlohou velký, sešli jsme se v nedalekém Jam café. O dobrou náladu se celý večer starala hudební skupina Akropolis, která nám představila tradiční řecký hudební repertoár, ale i ne příliš známé hudební nástroje, jako je například buzuki. Také občerstvení bylo připraveno v řeckém stylu. Na konci příjemně stráveného večera nás náš hostitel Michalis pozval k návštěvě obchodu. Sešli jsme tedy dolů do pasáže. Pak už jen odemkl dveře, přestřihl pásku a my mohli vstoupit do království vonícího mastichou…

A kde ho najdete? Palác Metro, Národní 25, Praha 1.

Za fotografie děkujeme společnosti Notia, s.r.o.

Večer v řeckém stylu se vydařilVečer v řeckém stylu se vydařilVečer v řeckém stylu se vydařil

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka