Vánoční dárek pro Pražany: Týden sportu zdarma

Pokud nechcete mezi Štědrým dnem a Novým rokem trávit své volné dny jen vysedáváním na pohovce, sledováním pohádek a jedením všeho, co je právě po ruce, navštivte některé ze sportovišť, které vám nabízí v období od soboty 25. 12. do pátku 31. 12. 2010 vstup zdarma.

Hlavní město Praha ve spolupráci s provozovateli pražských sportovních zařízení opět připravuje na poslední kalendářní týden akci TÝDEN SPORTU ZDARMA. Pro Pražany není tento projekt žádnou novinkou, letos se pořádá již potřetí. Pro ty, kteří však ještě nezaznamenali tuto akci, zdůrazňujeme, že v týdnu od 25. 12. do 31. 12. 2010 mají všichni sportuchtiví občané metropole v určité hodiny volné vstupy do zapojených sportovišť, jako jsou plavecké bazény, aquaparky, zimní stadiony, posilovny a další specializovaná centra pro spinning, beachvolejbal, squash, stolní tenis, florbal, fotbal, baseball, lezení apod.

Iniciátorem celé akce je Hlavní město Praha. Projekt by samozřejmě nemohl fungovat bez spolupráce provozovatelů sportovišť, kteří nabízejí svá zařízení a služby k tomuto účelu. Rok od roku stoupá jejich počet. V minulém roce mohli Pražané využít nabídky sportování zdarma ve 25 sportovních zařízeních, letos mohou již ve 33. Mezi matadory akce opět patří plavecké stadiony Podolí ČSTV, Slavia Praha, plavecké bazény Strahov ČSTV, Radlice, Hloubětín, Incheba – Výstaviště, Tyršův dům, Sportcentrum Ymca, Aquacentrum Lagoon Letňany, AquaDream Barrandov, zimní stadiony USK Praha - Hasa, Nikolajka, Hvězda, Kobra, Ice Arena Letňany, Squashcentrum Esquo, Beachclub Strahov, Hamr - Sport, Tatran Střešovice, x3m Arena Barrandov, Dům dětí a mládeže Praha 4 – Hobby centrum 4, Dům dětí a mládeže hlavního města Prahy. Nově se do projektu zapojily Spinning Arena, Beachklub Praha Pankrác, sportovní klub Eagles Praha, Incheba Arena, Boulder v Síti, Lezecké centrum Smíchoff a Sportcentrum Evropská. Jak předešlý výčet sportovišť naznačuje, bude nabídka v tomto ročníku opravdu velmi bohatá a rozmanitá. Těm, kteří si kromě sportování chtějí obohatit i ducha, Česká obec sokolská nabízí prohlídku areálu Tyršova domu a raně barokního Michnova paláce.

Zapojená sportoviště se budou snažit vyjít všem návštěvníkům vstříc, avšak kapacita sportovišť je omezená, proto bude provoz v jednotlivých sportovištích regulován. Pokud se kapacita naplní, může provozovatel vyhlásit stop-stav. Proto by se měli návštěvníci obrnit trpělivostí a shovívavostí, pokud na ně nevyjde řada do jejich oblíbeného sportoviště. Některá sportoviště řeší naplněnost zařízení poskytováním časově omezených vstupenek či telefonickou rezervací.

Vánoční dárek pro Pražany: Týden sportu zdarma

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka