VALACHY MAN je ze dvou třetin vyprodaný,

přijede i Čelůstka a čestný host Kubínek

Pořadatelé triatlonového závodu VALACHY MAN, který se koná každý rok začátkem srpna u vodní nádrže Na Stanoch v Novém Hrozenkově, opět hlásí mimořádný zájem sportovců o tuto vyhlášenou sportovní akci. Pět týdnů předem je startovní listina ze dvou třetin plná, s každým dalším dnem volných míst ubývá.

„Aktuálně zbývá už jen třetina z celkem 700 startovních čísel pro jednotlivce i štafety. Kdo má opravdu vážný zájem se do závodu zapojit, ať neotálí. Navíc už jen pár dnů je možné využít výhodu levnějšího startovného s uvedením jména na startovním čísle,“ říká Vladimír Sušil, prezident seriálu VALACHY TOUR, jehož je VALACHY MAN součástí.

Triatlonový závod se koná v pátek 3. srpna, letos již poosmé. Loni se do něj zapojilo přes 900 sportovců. Často jsou mezi nimi i úplní začátečníci, pro které je VALACHY MAN první závodní zkušeností s triatlonem. Popularitu si získal i díky tomu, že nabízí trasy jak zdatným sportovcům, tak i těm méně zkušeným a navíc dětem. „Chceme, aby byl náš triatlon opravdu pro všechny. I letos proto máme připraveny dvě různě náročné trasy. A kdo si netroufá na všechny tři disciplíny sám, může závodit ve štafetě,“ dodává Vladimír Sušil.

Kromě „hobíků“ se k účasti chystá i česká triatlonová špička v čele s tradičním hostem, olympionikem Janem Čelůstkou, který loni na VALACHY MANovi vybojoval bronz, nebo Lukášem Kočařem, úřadujícím mistrem ČR v terénním triatlonu, jenž byl loni druhý.

Do Nového Hrozenkova dorazí i loňský vítěz VALACHY MANa, mistr ČR v olympijském triatlonu František Kubínek. Ten se v současné době zotavuje z vážného úrazu při únorové autonehodě, přímo na trati zlato obhajovat nebude. „Máme ale velkou radost, že přijal naše pozvání a nabídku stát se letošním patronem a startérem dětských závodů. Jeho příběh je nejen pro děti, ale i pro nás všechny úžasným příkladem, jak pevná vůle a optimismus, které právě sport umí člověku vštípit, mohou v těžké životní situaci pomoci k úspěšnému uzdravování,“ dodal pořadatel VALACHY MANa Bohuslav Komín.

Hlavní závod VALACHY MANa obnáší 350 metrů plavání, 16 kilometrů na horském kole v náročném horském terénu a 4,5 kilometru běhu. Kratší hobby trasa zahrnuje 250 metrů plavání, 12 kilometrů na horském kole a 3,6 kilometry běhu. Pro děti jsou připraveny závody na kratších trasách v sedmi věkových kategoriích.

Celým dnem bude opět provázet již tradiční moderátor Stanislav Bartůšek.

Zajímavostí také je, že start závodu dospělých není hromadný, nýbrž intervalový. To přináší jak komfortnější podmínky pro méně zkušené závodníky, tak i pestřejší a napínavější podívanou pro diváky. Ti si navíc mohou fandění během celého dne zpříjemnit koupáním ve vodní nádrži, letos i při doprovodném programu v podobě půjčovny paddleboardů

Pro vítěze jsou přichystány hodnotné ceny včetně prize money v celkové částce 40 tisíc korun, dále také horská prémie a tombola.

Fotografie zaslala Martina Žáčková, PR manažer Resort Valachy Velké Karlovice - děkujeme.

VALACHY MAN je ze dvou třetin vyprodaný, VALACHY MAN je ze dvou třetin vyprodaný, VALACHY MAN je ze dvou třetin vyprodaný, VALACHY MAN je ze dvou třetin vyprodaný, VALACHY MAN je ze dvou třetin vyprodaný, VALACHY MAN je ze dvou třetin vyprodaný,

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka