VALACHY DUATLON nabídne závod pro dospělé i děti

Ve Velkých Karlovicích se v sobotu 10. května uskuteční druhý závod seriálu VALACHY TOUR 2014. Tentokrát mohou sportovci změřit síly v duatlonu. Závod opět zpestří účast sportovců zvučných jmen, možnost vyhrát zajímavé ceny včetně prize money 15 000 Kč, soutěž dětí s bezplatným startovným a další doprovodný program. Jako moderátor se do dějiště VALACHY TOUR vrací známý televizní redaktor Stanislav Bartůšek.

Start i cíl VALACHY DUATLONU je situován k hotelu Galik v Resortu Valachy, který je hlavním pořadatelem. Trasa, obnášející kombinaci 3 km běh – 15 km horské kolo – 1,5 km běh, zavede závodníky do okolního členitého terénu CHKO Beskydy. Sportovce čeká vedle kvalitně značené trati také zážitek z probouzející se jarní přírody a na některých místech hezké výhledy do valašské krajiny.

Zpestřením duatlonu bude vložený stíhací závod s Terezou Huříkovou, která je považována za nejlepší současnou českou závodnici na horských kolech. Tereza Huříková se zapojí do prostřední části duatlonu - vystartuje přitom s časovou ztrátou až poté, co na trať vyjede poslední cyklista po úvodní běžecké části. Účastníci i fanoušci mohou v soutěži tipovat, kolik závodníků na trase horského kola dokáže předjet. Že to nebude mít jednoduché, je jasné již předem, mezi účastníky duatlonu bude totiž mj. Irena Berková, loňská mistryně ČR a vítězka Českého poháru v bike maratonu, či Ondřej Fojtík, mj. čtyřnásobný vítěz Drásala, jednoho z top cyklistických závodů ČR.

Závod dospělých odstartuje ve 12 hodin. Před nimi si zasoutěží děti. Po 10. hodině čeká menší závodníky do 7 let soutěž v běhu. Následné klání starších dětí je již zařazeno do Krajského poháru mládeže Zlínského kraje a školáci se tak utkají ve „skutečném“ duatlonu, byť na výrazně kratší trati než dospělí.

V rámci doprovodného programu bude pro závodníky i fanoušky připravena mj. biatlonová střelnice biatlonového oddílu SKB Velké Karlovice či testovací centrum Specialized, díky němuž si závodníci na trati mohou otestovat nové modely kol.

Příjemnou příležitost spojit sport s gurmánským zážitkem nabídne blízký hotel Horal, který na stejný den chystá zahájení grilovací sezóny spojení s Filetováním a grilováním mečouna. Pro děti i dospělé bude jistě atraktivní vidět tuto neobvyklou rybu na vlastní oči a ochutnat ji. Ukázky filetování v podání odborníků se konají v 11 a 13:30 hodin.

Zájemci se mohou k účasti v jednotlivých závodech VALACHY TOUR registrovat on-line za zvýhodněné startovné na www.valachytour.cz nebo v den konání přímo na místě.
Jednotlivé závody seriálu jsou propojeny bodovým hodnocením. Atraktivní ceny tak mohou sportovci získat jak průběžně v jednotlivých akcích, tak i po součtu všech bodů po ukončení celého seriálu. Po VALACHY DUATLONU bude seriál pokračovat červencovým BIKE VALACHY, srpnovým mini triatlonem VALACHY MAN a ukončí jej na podzim závod k terénním běhu BĚHEJ VALACHY. Partnery VALACHY TOUR jsou Cetelem, Specialized, Nikon, Klimatex, Euronics, Enervit, Silvini, TomTom a ETA.

 

DALŠÍ ZÁVODY VALACHY TOUR 2014:

 

BIKE VALACHY

Kdy: sobota 12. 7. 2014, start 12:00

Kde: Ski areál Razula Velké Karlovice

Disciplína: Maraton horských kol – 2 tratě různé délky a náročnosti (lehčí trať 25 km a 897 m převýšení, těžší trať 45 km a 1 560 m převýšení)

 

VALACHY MAN

Kdy: pátek 8. 8. 2014, start 13:00

Kde: Přírodní koupaliště Na Stanoch (Balaton), Nový Hrozenkov

Disciplína: triatlon:

  • Dlouhý (350 m plavání, 16 km horské kolo, 4,5 km běh)

  • Krátký (250 m plavání, 12 km kolo - horské či trekingové, 3,6 km běh)

  • Štafeta (350 m plavání, 16 km horské kolo, 4,5 km běh)

 

BĚHEJ VALACHY

Kdy: sobota 25. 10. 2014, start 12:00

Kde: Hotel Galik Velké Karlovice

Disciplína: terénní běh – dvě trasy:

  • 12 km a 350 m převýšení

  • 6,5 km a 100 m převýšení

 

Fotografie archiv Resortu Valachy, poskytla M. Žáčková, PR manažer Resort Valachy Velké Karlovice. Děkujeme

VALACHY DUATLON nabídne závod pro dospělé i dětiVALACHY DUATLON nabídne závod pro dospělé i dětiVALACHY DUATLON nabídne závod pro dospělé i děti

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka