V Priessnitzových lázních uvedli do provozu rekonstruovanou Jubilejní vilu

S příchodem letních prázdnin otevřely Priessnitzovy léčebné lázně a.s. zrekonstruovaný lázeňský dům, tzv. Jubilejní vilu. Součástí rekonstrukce bylo mimo jiné také propojení s lázeňským domem Mír. Bylo tak vytvořeno nové Centrum rodinné lázeňské turistiky, které už v prvním týdnu provozu přivítalo první hosty.

Jubilejní vila vystavěná v roce 1899 se nachází v tichém prostředí v těsném sousedství lázeňské promenády a sanatoria Priessnitz, kterému donedávna sloužila jako jeho dependance. Ačkoliv všechny její pokoje měly vlastní sociální zařízení, některé dokonce kuchyňku a balkon, hosté přeci jen museli docházet ke stravování do sanatoria Priessnitz. A nejen vybavení pokojů již nevyhovovalo standardům, jaké chtějí lázně trvale svým klientům nabízet. V rámci projektu spolufinancovaného Regionálním operačním programem Střední Morava vila společně se sousedním domem Mír od září loňského roku procházela náročnou rekonstrukcí, jejímž cílem bylo zkvalitnit pobyt především malým klientům a jejich rodičům, kteří v lázních tráví až i třítýdenní ozdravné pobyty.

 

Projekt „Centrum rodinné lázeňské turistiky Jubilejní vila – Mír“ tak přinesl pro rodinné pobyty výrazné změny. Apartmány v prvním a druhém patře vily doznaly dispozičních změn, ve vestavbě třetího patra vzniklo pět nových apartmánů s celkem dvaceti lůžky. Ubytovací kapacita vily se tak zvýšila z původních dvanácti apartmánů s 48 ubytovanými hosty celkem na 52 míst + 5 přistýlek. Dva pokoje jsou speciálně upraveny pro klienty s tělesným postižením, což přispívá ke zvýšení komfortu. Největší změny však doznalo přízemí budovy, ve kterém byla jak pro klienty Jubilejní vily, tak domu Mír vybudována nová jídelna pro 136 strávníků. Mezi oběma domy vznikl propojovací koridor s bezbariérovým přístupem pro příjemnější pohyb hostů mezi oběma budovami.

 

Rekonstrukce Jubilejní vily s napojením na lázeňský dům Mír stála téměř 40 mil. Kč. Projekt byl kofinancován ve výši 40 % Regionálním operačním programem Střední Morava. Den otevřených dveří nového Centra rodinné lázeňské turistiky proběhne společně s otevřením celé rekonstruované promenády a nového bylinkového inhalatoria vytvořeného před Jubilejní vilou na konci měsíce srpna.

 

Fotografie zaslala Ing. Mgr. Věra Janků, pracovník vztahů k veřejnosti Město Jeseník – děkujeme. Autor fotografií: David Migal.

V Priessnitzových lázních uvedli do provozu rekonstruovanou Jubilejní viluV Priessnitzových lázních uvedli do provozu rekonstruovanou Jubilejní viluV Priessnitzových lázních uvedli do provozu rekonstruovanou Jubilejní vilu

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka