V pokročilém věku do fitness centra

Patříte mezi starší generace a proto si myslíte, že fitness centra už nejsou pro vás? Mýlíte se, stáří a fitness se nevylučují a pohyb ve vhodné míře na vás může mít jen pozitivní účinky, o formování postavy nemluvě!

Nejen svaly potřebují být silné, ale také kosti mají tendenci s věkem řídnout. Přitom pevnost kostí se odvíjí mimo jiné od okolní svalové hmoty. Hustotu kostní dřeně je tedy možné podpořit pravidelným posilováním.

Pokud je důvodem vašeho vyhýbání se fitness centrům vyšší krevní tlak, i ten může být pomocí pravidelného cvičení regulován. Svaly totiž vyplavují monoxidy dusíku a ten přispívá k rozšíření krevních cest, čímž dochází ke snížení krevního tlaku.

Aktivované svaly uvolňují také látky podporující mozkovou aktivitu. Se stářím přicházející snížení mozkové aktivity můžete tedy pozitivně ovlivnit vám příjemnou fyzickou aktivitou, při které zapojíte nejen svaly, ale nevědomky i mozek!

Jak známo, zvyšuje pravidelný pohyb obranyschopnost organismu, kterou pozitivně ovlivní i dobrá nálada spojená s vyplavováním hormonů při tělesné zátěži. Ne nadarmo přece vzniklo rčení "Ve zdravém těle zdravý duch"!

Samozřejmě je příjemnější jít si zaplavat do rybníku, nebo vyrazit na výlet na kole. Některé svaly je ale třeba posílit konkrétními cviky na speciálních strojích, se kterými vám ve fitness centru pomohou profesionální trenéři. Proto se bez ostychu vydejte do některého z fitness center v okolí, vaše tělo vám za to bude za pár let vděčné!

V pokročilém věku do fitness centra

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka