V Pardubicích bude nový 25 m bazén

V Pardubicích začala stavba nového 25 bazénu. Bazén bude postaven v areálu stávajícího Aquacentra Pardubice v prostoru Letní pláže.

Pardubice dlouhou dobu volají po novém bazénu a konečně se jej dočkají. Firma Strabag již převzala stavbu a zhruba do roka postaví v prostoru Letní pláže, tedy mezi aquacentrem a Ideonem, druhý, pětadvacetimetrový bazén. Celkový provoz pardubického aquacentra nebude nijak omezen.

„Kapacita stávajícího padesátimetrového bazénu již nebyla, zejména vzhledem k potřebám sportovních plaveckých klubů, reprezentace České republiky a navýšení počtu hodin v rámci plavecké výuky, dostačující. Přístavbou navíc dojde k rozšíření služeb aquacentra, v nabídce se nově objeví rehabilitační cvičení, plavání pro seniory nebo těhotenské plavání,“ informuje primátor Pardubic Martin Charvát.

Část bazénu navíc musí být vždy přístupná veřejnosti. „Vždy musíme mít minimálně tři dráhy vyčleněné pro veřejnost a nejsme tak schopni uspokojit poptávku plaveckých nebo sportovních klubů, které bazén využívají k regeneraci či kondiční přípravě. Například právě reprezentace České republiky, která by zde ráda vytvořila jedno ze svých hlavních tréninkových středisek, by u nás mohla trénovat jen v případě, že bychom omezili provoz pro veřejnost,“ popisuje nutnost přístavby Aquacentra Pardubice Jiří Vysoudil, ředitel společnosti PAP Pardubice o.p.s, která plavecký areál provozuje.

Uživatelé budoucího bazénu budou využívat stávající zázemí, čímž dojde i k minimálnímu navýšení personálu. „Nový pětadvacetimetrový bazén se stane součástí stávajícího areálu, takže se nemusí budovat žádné další zázemí. Tím, že by jej využívala plavecká škola, by se v padesátimetrovém bazénu a zóně aqua uvolnilo místo pro veřejnost. Vzhledem ke všem zmíněným důvodům považujeme výstavbu bazénu jako nutnou, město proto na přístavbu ze svého rozpočtu vyčlenilo částku 65 milionů korun včetně DPH, která pokryje veškeré náklady,“ dodává náměstkyně primátora zodpovědná za investice Helena Dvořáčková.

Areál aquacentra tvoří tři části - padesátimetrový bazén, wellness centrum a část věnovaná dětem, kterou je aquapark se skluzavkami, tobogany a divokou řekou. Ve vybavení nechybí ani bazén pro kojence.

Zaplavat si můžete v nejmodernějším bazénu v Česku nebo si užít radovánky na tobogánu či v divoké řece. Tobogán je dlouhý 102 metrů. Další atrakce, které jsou k dispozici: trojskluzavka, dvojitá prostorná vířivka, široká kruhová řeka, která tvoří prstenec kolem kruhového bazénu vln. Zde jsou vlny tvořeny pohybem obřího míče. Nad tímto prostorem je prosvětlený globus. Další bazén nabízí horolezeckou stěnu nad vodní hladinou a prostor pro skoky do vody. Součástí vnitřního aquaparku je pak také dětský bazén se skluzavkou a brouzdaliště.

Vnitřní 50 m. bazén s tribunou slouží nejen na pořádání plaveckých závodů a tréninky, ale také pro kondiční plavání veřejnosti. Součástí tohoto prostoru je také parní kabina.

Ve wellness centru můžete relaxovat ve finské sauně, sněhové komoře či infrakabině. K dispozici je i Kneippova lázeň či nejrůznější masáže.

Fotografie zaslal Ing. Roman Štěrba - děkujeme

V Pardubicích bude nový 25 m bazénV Pardubicích bude nový 25 m bazénV Pardubicích bude nový 25 m bazénV Pardubicích bude nový 25 m bazénV Pardubicích bude nový 25 m bazén

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka