V Hustopečích patentovali unikátní wellness terapie.

Využili vinné zbytky.

V malých moravských vinných lázních u Brna přišli na to, jak zhodnotit vedlejší vinné produkty pro přípravu procedur, které zkrášlují a léčí. Ve Wine Welness Hustopeče k tomu využili matolinu, zbytek z vylisovaného hroznu. Tento vzácný zdroj přírodních látek dosud vinaři vyhazovali jako bezcenný. Jedinečné přípravky a procedury na bázi matoliny si nechali v Hustopečích patentovat.

Obsah látek příznivých pro lidský organizmus v nových vinných terapiích nyní potvrdil i vědecký tým vedený profesory RNDr. Vlastimilem Kubáněm a Ing. Vlastimilem Ficem z Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně.

 

Zázračná matolina

Speciální koupele ve vinném kalu a v matolině - stonku a slupkách zbylých po vylisování hroznu, tělový peeling pastou z vinných jadérek, matolinové tělové zábaly. To vše – ve správném složení a dávkování – umí využívat blahodárných účinků vinné révy. Ta je zdrojem přírodních antioxidantů, které v lidském těle účinně odbourávají škodlivé volné radikály. Vinné terapie tak chrání a omlazují pokožku, kterou zanechávají hladkou a pružnou. Extrakt z vína navíc umí hubit kvasinky a bakterie.

 

Příběh začal uprostřed vinic

Všechno lze zužitkovat a i vedlejší produkty, které vznikají při výrobě vína, je možné proměnit v poklad. Tak přemýšlel po setkání s vinaři jako správný podnikatel Milan Mrázek, jednatel společnosti Westbohemia Hotels, který provoz hotelu Centro a jeho Wine Wellness rozjížděl.

 

Vinné lázně v Hustopečích, jediné svého druhu v celé republice, byl originální nápad. Vinné terapie tam otevřeli více než před rokem a setkali se s úspěchem. Za vínem a jedinečným vinným wellness začali přijíždět klienti z Moravy, ale i z Čech a nedalekého Slovenska. Díky kompletní nabídce, zahrnující vedle příjemných lázeňských a vinných procedur i čtyřhvězdičkové hotelové ubytování, delikatesy místní kuchyně a prodej originálních vinných specialit, jako jsou třeba různé druhy vinných marmelád, vzrostl počet návštěvníků hotelu Centro o téměř 30 procent.

 

Nejžádanějšími procedurami jsou masáže s vinnými přípravky a také „Láskyplné laškování ve vinné lázni“, kdy si partneři užívají koupel a tělový peeling sami v nerušeném soukromí. Wellness procedury doplňuje přírodní kosmetika firmy ATOK.

 

Víno jako relax i podnikatelská inspirace

„Víno a réva provázejí lidstvo od nepaměti a tyto boží dary poskytují lidem nejen inspiraci, ale i relaxaci,“ říká Marek Šťastný, ředitel Vinných sklepů Valtice. Právě tyto sklepy víno a vinné produkty pro léčebné kúry do Hustopečí dodávají. A stejně jako další odborníci, i on doporučuje spojit návštěvu Wine Wellness s ochutnávkou vín v místním sklípku.

 

Jednatelé společnosti Westbohemia Hotel chtějí na svůj úspěch navázat a jednají o možném propojení s dalšími hotely. „Hotel v Hustopečích i jeho Wine Welness jedou teď na plný výkon, takže dáváme dohromady nabídku pro franšízu,“ prozrazuje plány Milan Mrázek.

 

Fotografie: archiv WineWellness, poskytl pan Chalupa.

Více inspirace najdete na stránkách

V Hustopečích patentovali unikátní wellness terapie. V Hustopečích patentovali unikátní wellness terapie. V Hustopečích patentovali unikátní wellness terapie.

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka