Úspěšný outdoor seminář ČAW

Česká asociace wellness uspořádala 17. a 18. září seminář na téma outdoorové aktivity ve světě wellnessu. Lokace pro toto téma byla pečlivě vybrána a stal se jí Wellness Hotel Frymburk, který poskytl servis na nejvyšší úrovni. Účastníci měli doslova nabitý program - od venkovních sportů, indoorových aktivit v akvaparku, saunovém světě až po přednášky a workshopy. Partnerem programu se stala společnost Lipno servis s velmi širokou nabídkou outdoorových programů na souši i na vodě. Ano, blízká Lipenská přehrada byla jednou z velkých výhod pro takto laděný seminář.

 

 

První den začal v 11 hodin prezentacemi a přednáškami hostů semináře. Úvodní přednáška Dr. Jana Hejmy se věnovala právě začlenění outdoorových aktivit do akcí, vztahu wellnessu a outdooru se zdravotními a ekonomickými aspekty pro jednotivé činnosti. Příklady, co vše se dá na akcích realizovat, byly inspirací pro všechny účastníky. Následující aktuální informace a pozvánky, např. na Mezinárodní konferenci wellness, která se uskuteční v Liberci v listopadu, byly vystřídány grilováním na terase. Velký výběr grilovaných mas i zeleniny potěšil a dodal energii pro již skutečně outdoorové odpoledne. I když nepřálo počasí, lépe řečeno lilo jako z konve, neodradilo to zúčastněné a věnovali se připraveným aktivitám. Nechybělo střílení z luku, týmové lyže, chůdy. Velmi vítaná byla projížďka na čtyřkolce. Zabahnění účastníci poté navštívili aquapark, který je součástí hotelu. V 17 hodin akce pokračovala opět přednáškami a workshopy. Zde bylo zajímavé téma např. p. Tomáše Mirovského z Palestry - představení nového studijního oboru "Wellness". V rámci workshopů si účastníci mohli vyzkoušet nový diagnostický přístroj určený pro vstupní diagnostiku ve fitness a wellness centrech FUTREX, který představil sám František Frištenský, synovec legendárního Gustava Frištenského. Pro zájemce o wellness lokace byla určena výstavka s materiály wellness hotelů a wellness center připravená mediálním partnerem, portálem www.WellnessNoviny.cz .

 

Diskuse v sále byla velmi intenzivní a někteří diskutující by snad nešli ani na večeři. Ale to by byla chyba, jelikož byl připraven thajský bufet. Výborná jídla a skvělý dezert Tapioca v hotelové thajské restauraci nastartoval večerní program. Saunový svět s prodlouženou otevírací dobou v několika typech prohříváren se stal vítanou relaxací po deštivém dni. Nechyběl ani speciální saunový ceremoniál se čtyřmi koly polevů kamenů na saunových kamnech. Diskutovalo se o správném saunování, a proto někdy v zimním období připraví ČAW speciální seminář o saunování. Od půl jedenácté přišel čas na neformální povídání v thajské restauraci plné hlavolamů. Do wellness světa jistě cvičení hlavy patří a mozkové závity je třeba trénovat. Některé hlavolamy své řešitele pěkně potrápily! Dlouho po půlnoci končil první den semináře. Musíme říci, že prostředí bylo vybrané skvěle - Wellness Hotel Frymburk má totiž nepřebernou škálu možností a hosté se zde opravdu nenudí.

 

Po snídani pokračoval program na Lipně, kde sídlí Lipno servis. Zde bylo připraveno velké množství aktivit. Výborně vybavená půjčovna firmy Lipno servis dodala sportovní materiál, horská a treková kola, motorové koloběžky, elektrické čluny, mořské kajaky, brusle In line, plachetnice Jola a Laser, kajutovou jachtu. Vše bylo pro účastníky semináře připraveno k vyzkoušení. V horní části areálu čekala bobová dráha a adrenalinové lanové centrum. Odborní instruktoři podali pomocnou ruku, návod nebo radu a tak i laici si aktivity náležitě užili.

 

Během semináře byl realizován teambuildingový program - outdoorový závod Lipenský adrenalinový desetiboj 2009. Jednotlivá stanoviště: 1) motorová čtyřkolka Yamaha Grizzli 7OOccm - jízda zručnosti a dovednosti 2) lukostřelba 3) chůdy 4) chodící týmové lyže 5) hlavolamy 6) lanové centrum 7) sjezd na kladce 8) jízda na bobové dráze 9) jízda na motorové koloběžce 10) jízda na elektrickém člunu. Čtyři týmy bojovaly statečně a vyzkoušely vše. Vyhráli však všichni. Při odjezdu bylo vidět nadšení a radost z programem naplněných dvou dnů. Účastníci odjížděli zkušenější o řadu poznatků, plni dojmů a s řadou kontaktů. Česká asociace wellness učinila velký krok a laťku pro své semináře položila hodně vysoko. Nezbývá než se těšit na další akce - semináře, školení a přednášky, workshopy, wellness odpoledne či zájezdy. A na nich se jistě potkáme i s vámi, protože být v ĆAW stojí za to!

 

 

 

 

Ke stažení
newsletter Hotelu Fryburk s článkem o této akci (.pdf) 168,65 kB

Úspěšný outdoor seminář ČAWÚspěšný outdoor seminář ČAWÚspěšný outdoor seminář ČAWÚspěšný outdoor seminář ČAWÚspěšný outdoor seminář ČAWÚspěšný outdoor seminář ČAWÚspěšný outdoor seminář ČAWÚspěšný outdoor seminář ČAWÚspěšný outdoor seminář ČAWÚspěšný outdoor seminář ČAWÚspěšný outdoor seminář ČAW

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka