Úspěšná konference ČAW - Wellness jako prevence

Bohatý program v Karlových Varech ocenila stovka účastníků

Ve dnech 6. a 7. října se uskutečnila konference České asociace wellness s názvem WELLNESS JAKO PREVENCE. První den přinesl tři bloky přednášek, konferenční wellness cvičení, diskuse i slavnostní večerní program s tombolou i tancem. Na úvod večera přišlo velké překvapení - promítnutí multimediálního programu obrazů Zdeňka Hajného se snímky vesmírných objektů a relaxační hudbou. Nechyběl také pohyb v podobě osvěžující zumby. Druhý den účastníci konference navštívili wellness provozy a hotely.

Konference připravila odborný program a vedle 15 přednášek probíhaly průběžné workshopy a prezentace vystavovatelů v předsálí. Prezentovalo se 12 firem, jejichž zástupci představili zajímavé novinky v oblasti wellness produktů a služeb. Největší prostor patřil generálnímu partnerovi, společnosti Fatalia s vioforterapií a termoterapií. Na mnohých místech si zájemci mohli představené zařízení i vyzkoušet. V předsálí tedy probíhal po celou dobu čilý ruch, diskutovalo se, zkoušelo a prohlíželo. A co v sále? Zde bylo o poznání klidněji a každá dvacetiminutovka vyhrazená jedné přednášce utekla jako voda. Přednášející zodpověděli několik dotazů a v závěru konference pak proběhl kulatý stůl představenstva ČAw s diskusí účastníků. Ke slovu a pozdravům konferenci se dostali i významní hosté konference - Ing. Radek Chaloupka, zástupce MMR ČR, Ing. Václav Stárek, prezident Asociace hotelů a restaurací ČR, zástupci vysoké školy Palestra, HK. Konference byla pořádána ve spolupráci s AHR, APR a projektem AQUAINFO.cz pod záštitou ing. Kamila Jankovského ministra MMR ČR. Naše redakce nemohla jako mediální partner konference na akci chybět.

Na konferenci se sešli jak členové ČAW nebo APR, tak další zájemci - odborníci z oblasti wellness a fitness, zástupci firem podnikajících v těchto oblastech, dodavatelé, hoteliéři, provozovatelé wellness center i další zájemci. Mezi účastníky přišla i třicítka zájemců o problematiku z řad studentů škol. Konferenci hostil designový hotel ALICE a jeho balneo centrum BALNEO POPPY. Hotel plánuje přístavbu wellness centra a i tento fakt byl pro účastníky konference zajímavým tématem k diskusím. Jelikož se jedná o nedávno otevřený provoz, je zde vidět rezervy např. v chodu restaurace a baru, nicméně velká akce se stala jistě i zatěžkávací zkouškou a vylepší některé zdejší procesy.

Plně obsazená konference dala prostor nejen pro odborný program, ale i pro neformální setkání, navázání nových kontaktů, vzájemnou výměnu zkušeností. Někteří zájemci využili možnost prodloužení pobytu v Karlových Varech a také účast na souběžně probíhajícím Karlovarském týdnu nebo přehlídce TOURFILM.

Druhý den účastníci konference vyrazili na prohlídku Karlových Varů s průvodcem. Výborný výklad, spousta zajímavých údajů i z historie lázeňství na Karlovarsku - to byl pěkný začátek poznávací části konference. Po dvouhodinovém poznávání města čekala první exkurze. SPA HOTEL SCHLOSSPARK v kopci poblíž karlovarské Vřídelní kolonády má kategorii 4*SUPERIOR. Ujala se nás naprosto skvělá ředitelka hotelu a kdybychom nespěchali na další prohlídku, setrvali bychom ještě hodně dlouho. Zkušenosti z provozu balneo zóny a celého hotelu, prohlídka vybavení i nádherné výhledy z terasy - to vše nás velmi zaujalo. Krásný hotel, skvělá atmosféra a příjemný personál  to je určitě důvod k nějaké další brzké návštěvě. Další exkurze byla v Hotelu Thermal. Hotel nelze přehlédnout, má velkou ubytovací kapacitu a známý venkovní bazén, jehož voda je částečně termální. Vyhlídka z 15. podlaží, kde je centrum suchých procedur byla také pěkná. V suterénu jsme prohlídli balneo zázemí, které však s wellness atmosférou nemá nic společného... A už jsme se těšili do SPA & WELLNESS hotelu Carlsbad Plaza. Zde jsme se ocitli vlastně omylem, vyslechli jen krátké informace, prohlédli si lobby a prošli do recepce Medical Spa Gallery. S podvečerní únavou jsme přivítali poslední přesun ekovláčkem až před Zámecké Lázně, který má stejného provozovatele jako Carlsbad Plaza. Zámecké Lázně patří mezi nejkrásnější lázeňská centra v Evropě a i pro nás to byl skutečný vrchol konference a druhého dne. Jedním slovem - nádhera. Provoz využívá dvou vlastních pramenů a v centru je unikátní bazén s termominerální vodou, jediný tohoto druhu v ČR. Shlédli jsme multimediální program - hru světel, vodní tříště, projekce. Tento program pro relaxaci v bazénu vhodně doplňuje léčebné balneo procedury a masáže. Obdivovali jsme rozsáhlé přírodně skalnaté plochy v objektu i skvělé architektonické zpracování.

Poděkování ČAW patří majiteli Hotelu Alice za výhodné podmínky pro naší akci, všem partnerům, přednášejícím, vystavovatelům, p. Štestákovi za zajištění doprovodného programu a všem účastníkům za skvělou atmosféru.

Úspěšná konference ČAW - Wellness jako prevenceÚspěšná konference ČAW - Wellness jako prevenceÚspěšná konference ČAW - Wellness jako prevenceÚspěšná konference ČAW - Wellness jako prevenceÚspěšná konference ČAW - Wellness jako prevenceÚspěšná konference ČAW - Wellness jako prevenceÚspěšná konference ČAW - Wellness jako prevenceÚspěšná konference ČAW - Wellness jako prevenceÚspěšná konference ČAW - Wellness jako prevence

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka