Určujeme trendy pro saunování

ČR připravila originální koncept soutěže saunových ceremoniálů a peelingových procedur

Sauna Herbal Cup se uskutečnil ve svém druhém ročníku na konci listopadu za velkého zájmu odborníků i soutěžících ze zahraničí. Česká Republika má opět jedno prvenství. Přinesli jsme koncept soutěže zaměřené na jednu, na soutěžích dosud opomíjenou oblast zážitkového saunování. Jedná se o peelingy, beauty procedury v parní lázni a samozřejmě také důraz na aromaterapii. Jak dopadl Sauna Herbal Cup a jaké novinky chystá pro svůj třetí ročník v roce 2016?

Po dvou letech jsme uspořádali druhý ročník Sauna Herbal Cupu a vzhledem k úspěchu již nyní víme, že další Sauna Herbal Cup bude zase za rok. Bude ještě více věnovaná relaxačním ceremoniálům, bio produktům a zkrášlujícím procedurám v saunovém světě. ale nepředbíhejme. Jak dopadl letošní Sauna Herbal Cup?

V Relax Centru Kolštejn v zasněžených Jeseníkách soutěžilo nakonec 21 saunérů z ČR, Polska, Maďarska, Rakouska, Itálie a Slovenska. V porotě pak byli odborníci tří zemí - ČR, Slovenska a Belgie. Zážitkové saunování je stále více žádané milovníky wellness a návštěvníky saun. Novým trendem je pak používání 100% přírodních éterických olejů a přírodních ingrediencí. Proto i návštěvníci ocenili profesionalitu saunérů a spolurozhodli o konečném pořadí.

Hlavní soutěž vyhrál český saunér ze Saunie Praha - Jiří Žákovský. Těsné druhé místo vybojoval polský saunový mistr Dawid Wasovicz. Třetí příčku získal loňský mistr Renato Cazzolato z Itálie. Nejlepší esence měl Renato Cazzolato, v soutěži peelingů se na prvním místě umístilů opět Renato a na další příčce Monika Tibenská ze slovenského SAI WELLNESS a třetí místo zaslouženě patří Jiřímu Sonntagovi, domácímu saunérovi Relax Kolštejn. Kompletní výsledky si můžete najít na FB stránce SaunaFest.

Nad soutěží převzala záštitu řada odborných asociací včetně Asociace pracovníků v regeneraci. Milan Šmíd zde byl i členem mezinárodní poroty.

„Mezinárodní soutěž slouží hlavně k navázání nových přátelství mezi saunéry, ke vzájemné inspiraci a výměně zkušeností. Páteční a sobotní večer patřil dobré zábavě při živé hudbě. Nechyběly skvělé ručníkové kreace mistrů sauny a ručníků.  Na Kolštejně se opět sešli saunéři z různých zařízení a jsem rád, že pozvání přijali i ti nejlepší odborníci na zážitkové saunování. Sauna Herbal Cup se stal opravdovým svátkem saunování,  a ukázal, že saunové ceremoniály se dají s úspěchem provádět i v menších saunách“ říká Tomáš Drápal, obchodní ředitel Relax centra Kolštejn a spoluorganizátor soutěží Sauna Herbal Cup.

„Zážitkové saunování je nyní velkým trendem a rozvíjející se novinkou. Přibývají sauny a wellness resorty, kde se již zážitkové saunování nabízí. Soutěže, jako je Sauna Herbal Cup, pak umožňují poměřit výkony saunérů a představit novinky. Letos byly výsledky velmi těsné. Svědčí to o tom, že i naši domácí saunéři se velmi zdokonalují a naše saunové umění je na evropské úrovni. Celá událost nadchla i Martinja Vanhoorelbeka z Belgické společnosti Loyly Masters. Jedná se o jednoho z největších odborníků na přírodní éterické oleje, které letos jsou velkým trendem v saunování a Sauna Herbal Cup měl i zvláštní hodnocení saunových vůní. Spokojen byl i Mario Santini z italské odborné saunové asociace AISA." hodnotí Pavel Hofrichter, spoluzakladatel Sauna Herbal Cupu a odborník na zážitkové saunování.

Do budoucna chceme ještě více specifikovat formát soutěžní akce a v soutěži se zaměřit ještě více na relaxační ceremoniály, aromaterapii a peelingové procedury, říká Pavel Hofrichter.

Určujeme trendy pro saunováníUrčujeme trendy pro saunováníUrčujeme trendy pro saunováníUrčujeme trendy pro saunováníUrčujeme trendy pro saunováníUrčujeme trendy pro saunováníUrčujeme trendy pro saunování

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka