Unikát zábalových van

nyní i pro kratší léčebně-relaxační pobyty

V Léčebných lázních Bohdaneč aplikují rašelinové koupele výjimečným způsobem. Terapii v zábalových vanách, kombinující to nejlepší z tradičních slatinných koupelí a zábalů, si nyní můžete dopřát i při kratších pobytech.

Technologie zábalových van je léčebnou procedurou, vhodnou především pro pacienty s nemocemi pohybového aparátu, revmatoidním onemocněním a bolestmi zad a kloubů. Je to unikátní metoda, kterou v České republice využívají pouze Léčebné lázně Bohdaneč.

Slatinné koupele i lokální zábaly mají své výhody, ale také nevýhody. „Hledali jsme proto terapii, která by dokázala skloubit to nejlepší z obojího a zároveň omezila jejich dílčí nedostatky,“ říká Ing. Jiří Vitík, statutární ředitel Léčebných lázní Bohdaneč, a dál doplňuje: „V zábalové vaně sice ležíte ve vodě, ale nejste s ní v bezprostředním kontaktu. Ležíte na vyhřátém vodním lůžku, které uvnitř zábalu udržuje stálou teplotu 38–39 °C. Díky tomu se zvyšují účinky rašelinového zábalu. Celá procedura je pro pacienta komfortnější, účinnější a dokáže přesněji zasáhnout jen místo bolesti. Navíc klient po skončení procedury není „od hlavy až k patě od bahna“ uzavírá Ing. Jiří Vitík. Výsledný účinek tak v mnoha ohledech předčí klasickou slatinnou koupel.

Pro terapii v zábalových vanách existuje minimální počet kontraindikací, takže ji mohou absolvovat také klienti s nemocemi oběhového systému. Je i vysoce účinná, velice šetrná k lidskému organismu a současně ekologická. Šetří totiž vzácný přírodní léčivý zdroj tím, že ideálně optimalizuje množství rašeliny, které se pacientovi podává.

Unikátní vlastnosti terapie:

  • Unikátní zábalové vany jsou teplou vodou naplněná vodní lůžka, která konstantně zahřívají aplikovanou slatinu a tím zvyšují její účinky.
  • Jedná se o šetrnější metodu pro kardiovaskulární systém, a tím pádem je dostupnější pro klienty s onemocněním oběhového systému.
  • Metoda je hygieničtější oproti klasickým slatinným koupelím, slatina se aplikuje jen na postižená místa.

Účinky terapie:

  • Zlepšuje pohyblivost kloubů.
  • Léčivé látky působí v místech, kde to pacient nejvíce potřebuje (tzv. bolavá místa).
  • Slatina na aplikovaném místě inicializuje metabolickou výměnu a detoxikační proces.
  • Snižuje potřebu užívat analgetika, a to až na dobu několika měsíců.
  • Způsob aplikace slatiny v zábalové vaně umožňuje vyhnout se kritické části těla, na kterou nelze slatinu aplikovat.

Délka procedury je dvacet minut s následným suchým zábalem. Nyní ji v Léčebných lázních Bohdaneč mohou nově vyzkoušet také klienti, kteří sem zavítají na kratší relaxační nebo léčebné pobyty.

Fotografie zaslala Kateřina Svobodová, ANTENNA MEDIA – děkujeme.

Unikát zábalových vanUnikát zábalových vanUnikát zábalových van

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka