Týden saunování

Celostátní kampaň pro podporu zdravého saunování

Již v pátém ročníku proběhne kampaň Týden saunování, která se uskuteční v desítkách saun po celé ČR. Celostátní týden saunování přinese návštěvníkům saun celou řadu speciálních akcí, spoustu zážitků, nejrůznější výhody a také informace o správném a zdravém pravidelném saunování. To vše v týdnu, který začíná poslední říjnový den a končí 8.11. Akce je pořádána Českou asociací saunérů a společností Rain.cz ve spolupráci s největším saunovým centrem AQUAPALACE PRAHA.

Připraveny jsou speciální saunové noci, saunování při svíčkách, speciální saunové ceremoniály, beauty procedury, peelingy a saunová show - saunové divadlo. V některých saunách se chystají diskuse o zásadách správného saunování. Řada saun zavádí nově do programu zážitkové saunování.

Návštěvníci saun se například dozví proč je dobré chodit do sauny pravidelně, nejlépe každý týden. Jak je důležité dodržovat po prohřátí a ochlazení mnohdy opomíjenou součást saunování a tou je relaxace a odpočinek. Velký prostor bude věnován hygieně, pitnému režimu nebo saunování celých rodin včetně dětí. "Týden saunování má přivést do saun nové návštěvníky a těm stávajícím připravit zajímavé zážitky. Chceme upozornit na zdraví prospěšné saunování i na trendy v zážitkovém saunování. Rodičům dáme návod na saunování dětí, které přispívá ke zvýšení imunity a pravidelně saunující děti nejsou tak často nemocné." uvádí ředitel kampaně Týden saunování Pavel Hofrichter z České asociace saunérů.

Saunový týden zahájí v největším saunovém světě u nás, v Aquapalace Praha, kde návštěvníci naleznou 14 prohříváren – klasické finské sauny, římské lázně a sauny ve venkovní části. Zde je připravena celá řada speciálních akcí a nových show saunových ceremoniálů. Ty si mohou návštěvníci užít ve dnech 5.-7.11., vždy v 18, 20 a 22:20 hodin. Ve čtvrtek 5.11. pak proběhne přednáška o saunování dětí v 17 hodin.  Speciální večer se chystá 31.10., kdy proběhne Halloweenské saunování při svíčkách.

I v dalších regionech mají návštěvníci příležitost zúčastnit se Týdne saunování.

Aquapark Uherské Hradiště, kde lze zažít jízdu na nejdelších tobogánech na Moravě, chystá ve středu 4.11. ukázkové saunování pro děti i seniory zcela zdarma. V pondělí 2.11. bude saunový svět věnován speciálnímu programu Wellness pro ženy s dotekem aromaterapie. Sauna Rošického Jihlava zavádí v letošní sezóně nově zážitkové saunování a během Týdne saunování připraví řadu nových saunových ceremoniálů. Wellnesshotel Frymburk, největší hotelový wellness komplex  v České republice, připravuje pobytový balíček pro hosty hotelu s názvem SAUNA EVENT a láká 6.-8.11.215 na saunování při svíčkách. Sportovní zařízení města České Budějovice ve svém saunovém provozu přivítají 5.11. SAUNAFEST NA CESTÁCH v čele s mistrem - saunovým animátorem Jaroslavem Pallasem v jehož podání se můžete těšit na ceremoniál zvaný „Trampské perly“ nebo „Jogin“.

I v dalších regionech mají návštěvníci příležitost zúčastnit se Týdne saunování. Jejich přehled naleznete na ZDE.

Kontakt: Pavel Hofrichter, Česká asociace saunérů, hofrichter@saunovymag.cz, tel.: 603 840 883

Informace najdete také na stránce na facebooku ZDE.
Provozujete saunu? Připojte se k Týdnu saunování ZDE.

Týden saunováníTýden saunováníTýden saunováníTýden saunováníTýden saunování

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka