Týden Saunování

Celostátní kampaň pro podporu zdravého a správného saunování

Týden saunování je celostátní kampaňí pro podporu zdravého saunování a letos je hlavním tématem „Aromaterapie pro saunování“ Týden saunování proběhne již v šestém ročníku a uskuteční se v řadě saun a saunových světů po celé ČR. Celostátní týden saunování přinese návštěvníkům saun množství speciálních akcí, spoustu zážitků, nejrůznější výhody a také informace o správném a zdravém pravidelném saunování. To vše v týdnu, který začíná 5. listopadu a končí 12. 11.

Akce je pořádána Českou asociací saunérů a produkční společností Rain.cz.

Letos chceme upozornit zejména na vhodné využití aromaterapie při saunování, která přichází do saunových světů jako nový trend a návštěvníkům zpříjemní pobyt v saunách. Využívána je také při zážitkovém saunování, beauty procedurách atd. Týden saunování šíří osvětu pro správné a zdravé saunování.

Návštěvníci saun se například dozví proč je dobré chodit do sauny pravidelně, nejlépe každý týden. Dalším tématem je dodržování celého cyklu saunování, kdy po prohřátí a ochlazení přichází mnohdy opomíjená součást saunování a tou je relaxace a odpočinek. Velký prostor bude věnován hygieně, pitnému režimu nebo saunování celých rodin včetně dětí. "Týden saunování má přivést do saun nové návštěvníky a těm stávajícím připravit zajímavé zážitky. Chceme upozornit na zdraví prospěšné saunování i na trendy v zážitkovém saunování. Rodičům dáme návod na saunování dětí, které přispívá ke zvýšení imunity a pravidelně saunující děti nejsou tak často nemocné. K tomu pořádáme i otevřené školení pro provozovatele." uvádí ředitel kampaně Týden saunování Pavel Hofrichter, předseda České asociace saunérů.

V jednotlivých saunových centrech jsou připraveny speciální saunové noci s prodlouženou otevírací dobou nebo zvýhodněným vstupným, saunování při svíčkách, saunové ceremoniály, peelingy či saunová show - saunové divadlo. V některých saunách se chystají diskuse o zásadách správného saunování. Řada saun zavádí nově do programu zážitkové saunování. V rámci Týdne saunování proběhne i školení odborných porotců pro soutěže v provedení saunových ceremoniálů (SaunaFest či Sauna Herbal Cup) v Aquapalace Praha.

Mapu zapojených saunových center a saun najdete na www.TydenSaunovani.cz

Konkrétní program Týdne saunování.

Saunový týden zahájíme v největším saunovém světě u nás, v Aquapalace Praha, kde návštěvníci naleznou 14 prohříváren. Zde je připravena i tisková konference ke kampani.

Wellness Horal v beskydských Velkých Karlovicích odstartuje Týden saunování speciální Saunovou nocí v sobotu 5. listopadu. Relaxační centrum bude v tento den otevřeno mimořádně až do půlnoci, od 19 hodin se budou konat každou hodinu saunové rituály a návštěvníci si mohou bezplatně dopřát také tělové peelingy v parní lázni. Po celý Týden saunování a poté až do konce listopadu nabídne také Wellness Horal na podporu saunování akci „6 hodin za cenu 4“ – v ceně obvyklé čtyřhodinové vstupenky do všech prostor zahrnujících termální bazény, saunový svět i fitness centrum získají návštěvníci dvě hodiny pro svou relaxaci navíc. Akce platí ve všední dny mimo státní svátek.

Saunia nabízí každodenní zážitkové ceremoniály, navíc zve na své pravidelné akce ve dvou pražských pobočkách (Park Hostivař a Nové Butovice). Pondělí patří saunování při svíčkách, kdy mají návštěvníci možnost relaxovat nejen v šesti druzích saun, ale dopřát si i thajskou masáž, či využít péči kosmetičky. Úterý je věnováno  metličkování, což jsou speciální ceremoniály s použitím březových metel či možnost vyzkoušet speciální domácí peelingy a masky v rámci vstupného. Ve středu jsou pro návštěvníky připraveny divadelní ceremoniály v podání zkušených saunérů.

Relax centrum Kolštejn pro vás chystá 5.11. a 12.11. saunové ceremoniály, které budou v ceně běžného vstupného. Aquapark Laguna Třebíč bude mít každý všední den pro své návštěvníky od 17:00 hod připraveny saunové ceremoniály. SaunaSpot – Dvorce vás zve na saunové večery s grilováním a saunovými ceremoniály.

Saunový ráj Holice si pro Týden saunování připravil Egyptský víkend. V sobotu 5.11. a v neděli 6.11. si můžete objednávat egyptské masáže od rodilého Egypťana.V ceremoniální sauně uvidíte ceremoniály s egyptskou tematikou - Egyptský Faraon a Putování po pyramidách.

Aquapark Uherské Hradiště se připojuje k dalším saunovým centrům v republice do kampaně zdravého saunování v rámci Týdne saunování s následujícími programy:
7. 11. 2016, 14.00 – 19.00 hod. v rámci programu Wellness pro ženy s dotekem aromaterapie budou jednotlivé prohřívárny provoněny vhodnými esencemi pro ženy
9. 11. 2016, 10.00 – 12.00 hod. v programu Dětské saunování je naší snahou podpořit přirozené metody prevence nemocí a podpory zdraví u našich nejmenších návštěvníků. Celý proces saunování probíhá pod lékařským dohledem MUDr. Vladimíry Obdržálkové, která dlouhodobě propaguje pozitivní účinky saunování na zdravotní stav dětí a jeho příznivý vliv na harmonický rozvoj našich nejmenších. Účastníci se doví základní principy správného saunování a stráví u nás příjemné uvolňující dopoledne.
9. 11. 2016, 13.00 – 14.30 hod. program Saunování pro seniory přináší psychickou pohodu,posiluje imunitní, respirační a kardiovaskulární systém, dochází k regeneraci
10.-12. 2016 večerní Saunové ceremoniály

Tým SaunaFestu na cestách připravil speciální program na sobotu 5. Listopadu v Českých Budějovicích.

S pestrým programem v rámci Týdne saunování se setkáte také na dalších místech např. v Saunovém ráji v Holicích, v centrech Infinit a také na Slovensku.

Další informace na webu asociace www.Sauneri.cz a také na stránce www.TydenSaunovani.cz

Nový projekt České asociace saunérů – aromaterapie při saunování

Používání přírodních éterických olejů v sauně pozvedá účinky saunování o třídu výše. Aromaterapie působí holisticky - komplexně na tělo, duši i mysl. Pokud nahradíme používání syntetických vůní přírodními esencemi, podpoříme tím výrazně naše zdraví, náladu i mysl. V rámci ČASu, který nabízí odbornou pomoc a zázemí saunovým centrům (od návrhnu po realizaci provozu, včetně školení personálu) se chceme letos výrazně zaměřit právě na oblast používání přírodní aromaterapie v saunách. Budeme rádi, pokud se nám podaří podpořit česká saunová centra v tom, aby si přírodní vůně vyzkoušeli, naučili se je používat a zařadili do své nabídky a přiblížili se tak vyšším standardům kvality poskytovaných služeb v saunách, stejně jako je tomu v zahraničí.

V letošním roce se chceme zaměřit na to, abychom zjistili, jaké zkušenosti saunová centra s aromaterapií mají, jaké saunové esence a saunovu kosmetiku používají, nabídnout jim podporu a pomoc pokud chtějí něco změnit, posunout, vyzkoušet, dozvědět se více o možnostech používání a účincích aromaterapie v saunách.

V příštím roce pak na letošní kampaň navážeme aktivní cílenou podporou, edukací, školeními, soutěžemi a různými aktivitami pro saunová centra tak, aby od nás měli veškerou podporu, kterou v oblasti aromaterapie potřebují. Garantem projektu je Jiřina Kopřivová, odborník na problematiku aromaterapie a fytoterapie v saunách, člen ČAS

Zdroj a fotografie: sauneri.cz

Týden SaunováníTýden SaunováníTýden SaunováníTýden SaunováníTýden SaunováníTýden SaunováníTýden Saunování

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka