Tržby skupiny Spa & Wellness Nature Resorts přesáhly 1,1 mld. Kč

Rok 2017 byl v Lázních Luhačovice i Léčebných lázních Jáchymov úspěšný

Rok 2017 byl pro Lázně Luhačovice, a.s., i Léčebné lázně Jáchymov a. s., které spolu tvoří skupinu Spa & Wellness Nature Resorts, opět úspěšný. Podle předběžných výsledků hospodaření skupina realizovala celkové tržby ve výši 1,106 473 miliardy Kč, což byl meziroční nárůst o 6,2 %. Celkem zaznamenala 676 631 pobytových dnů a tím i 1,8 % nárůst proti roku 2016. Informoval o tom MUDr. Eduard Bláha, generální ředitel Lázní Luhačovice, a.s., a Léčebných lázní Jáchymov, a.s.

„V Lázních Luhačovice, a.s., byly dosaženy tržby celkem 520, 922 miliónu Kč, což znamená meziroční nárůst o 6,6 %. Celkové tržby v Léčebných lázních Jáchymov, a.s., stouply meziročně o 5,9 % a dosáhly 585,551 miliónu Kč. Tržby byly pozitivně ovlivněny pokračujícím zájmem o lázeňské pobyty a konjunkturou hospodářství České republiky. Průměrný přepočtený stav zaměstnanců skupiny v roce 2017 činil celkem 1 167 a proti stavu 1 195 v  roce 2016 klesl o 28 osob,“ řekl E. Bláha.

Lázně Luhačovice, a.s.

V roce 2017 akciová společnost poskytla služby 32 332 hostům. „I přes to nebylo možné všechny hosty uspokojit, protože zájem o lázeňskou léčbu u dospělých i dětí především v hlavní sezóně převyšoval kapacity. Rostly hlavně léčebné pobyty hrazené zdravotními pojišťovnami u dospělých pacientů. Již tradičně bylo nejvíce pacientů, kteří přijeli za léčbou dýchacích cest. Celkové výsledky byly však ovlivněny nestejnou lůžkovou kapacitou danou prováděnými rekonstrukcemi,“ vysvětlil E. Bláha.

Dodal, že základem zakázky Lázní Luhačovice, a.s., je stále tuzemská klientela, která v roce 2017 tvořila 90 % všech hostů. U samopláteckých pobytů nadále rostla obsazenost wellness hotelu Alexandria****, která již dosáhla 60 %. Hotel navštívilo téměř 7 tisíc hostů.

„Zahraniční klientela loni tvořila 10 % všech hostů. Ve srovnání s rokem 2016 je to mírný pokles. Do Lázní Luhačovice jezdí zahraniční hosté především z Rakouska a Slovenska, ale i Německa, Izraele a Ruska. V roce 2017 byly poskytnuty služby téměř dvěma tisícům Slováků. Průměrná délka pobytu byla loni okolo 11 nocí, což je mírný meziroční nárůst, který je dán především růstem léčebných pobytů hrazených zdravotními pojišťovnami u dospělých,“ konstatoval E. Bláha.

V roce 2018 očekávají Lázně Luhačovice podobnou úroveň poptávky po všech typech pobytů od léčebných až po wellness a předpokládají srovnatelné výsledky jako v roce 2017. Celkové výsledky budou opět ovlivněny plánovanými rekonstrukcemi. Lázním Luhačovice i přes maximální snahu a částečné navýšení kapacit se v letních a podzimních měsících, kdy je poptávka nejvyšší, nedaří uspokojit stávající skokový růst poptávky po léčení. Proto opakovaně radí všem zájemcům o pojištěnecký pobyt v Luhačovicích, aby se jej snažili nasměrovat do zimních měsíců. V tomto období je více volných kapacit a je předpoklad, že bude uspokojen každý pacient. Výrazně se také ušetří, protože řadu kapacit lze právě v zimě využít bez doplatku. Navíc u chronicky nemocných je zima zvlášť vhodná pro lázeňskou léčbu, protože zvýšenou zátěž v podobě inverze mohou lépe překonat na čistém vzduchu v Luhačovicích.

Pro mnoho samoplátců je synonymem luhačovické léčby pobyt v hotelu Palace, týdenní relaxační dovolenou si řada z nich nedokáže představit jinde než v hotelu Jurkovičův dům a za wellness víkendy s gastronomickými zážitky se vracejí do hotelu Alexandria.

Produktovou novinkou roku 2018 je Regenerační pobyt se zaměřením na dýchací cesty s uhličitými koupelemi a individuálními i skupinovými inhalacemi. Hosté se mohou těšit i na výjimečný pobyt Týden v hotelu Popper aneb za Četníky do Luhačovic, za který získaly první cenu v soutěži Velká cena cestovního ruchu 2017/2018, kterou vyhlašuje vydavatelství C.O.T. media a Veletrhy Brno v rámci veletrhů GO a Regiontour. Hostům by měl navodit atmosféru počátku První republiky prostřednictvím úspěšného seriálu Četníci z Luhačovic. Účastníci budou ubytováni v hotelu Dům B. Smetany, na jehož balkóně bude, podobně jako v seriálu, skutečný nápis hotel Popper. Personál bude v dobových kostýmech, na ulici se o pořádek postarají četníci v uniformách z roku 1919 a nebude chybět ani dobový jídelní lístek a další překvapení.

Akciová společnost Lázně Luhačovice připravuje na rok 2018 řadu aktivit, které budou připomínat sto let od založení Československa a také 150. výročí narození Dušana Jurkoviče, jehož nenapodobitelná architektura je s Luhačovicemi úzce spjata. Vyvrcholení těchto aktivit bude během Dnů slovenské kultury na začátku září.

Fotografie zaslal Ing. Štefan Kuča, PR agentura PAPER LIFE – děkujeme.

Tržby skupiny Spa & Wellness Nature Resorts přesáhly 1,1 mld. KčHotel PalaceTržby skupiny Spa & Wellness Nature Resorts přesáhly 1,1 mld. KčDům B.Smetany, LuhačoviceTržby skupiny Spa & Wellness Nature Resorts přesáhly 1,1 mld. KčRadium Palace, Jáchymov

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka