Truffleterapie - lanýže nejen na talíři

S trochu nadsázky lze říci, že lanýže jsou králi říše labužníků, v každém případě jsou vyhledávanou pochoutkou všech gurmánů na celém světě. Lanýž je však houba oslavovaná nejen gurmány.

V roce 2006 byla na londýnském veletrhu Profesional beauty show představena kosmetická řada s výtažky bílých a černých lanýžů.

Podle italských výzkumů obsahují bílé lanýže látky, které blokují tvorbu melaninu v kůži, takže je lehčí. Černé lanýže obsahují směs aminokyselin, které mají působit jako přírodní botox a pomáhají redukovat vrásky. Výrobky na lanýžové bázi také mají zmírnit kožní skvrny způsobené věkem, hormony či sluncem, prý až o 60% během jednoho měsíce. Výtažky z lanýžů se objevují v: liftingových sérech, kosmetických maskách a zesvětlujících sérech a ve vyživujících olejích. Toto luxusní ošetření obličeje se doporučuje pro všechny typy pokožky, zejména pro citlivou pleť a je nejvhodnější pro zralou pokožku. Působí jako přírodní botox s efektem, který trvá 4 - 6 hodin. Hluboce vyživuje, působí jako antioxidant, má regenerační a ochranné účinky, hydratuje a zvyšuje elasticitu pleti, prozáří kůži a má výrazný liftingový efekt.

Vzhledem k všeobecnému stárnutí populace ve vyspělých zemích, jsou investice do oblasti anti-agingu perspektivní a můžeme očekávat nové a nové metody pro zpomalení procesu stárnutí. Po luxusní kosmetice na bázi kvalitní čokolády, vína a dalších surovin, by nás ani využití lanýžů nemělo překvapit. Nicméně prozatím se lanýžová terapie jeví jako procedura extravagantní. Proceduru jsme nevyzkoušeli, protože nevíme, zda ji některý salon v ČR provozuje. Cena obličejové procedury se pohybuje ve stovkách eur.

 

Ze zahraničních zdrojů.

Truffleterapie - lanýže nejen na talíři Truffleterapie - lanýže nejen na talíři

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka