Tokoriki - kosmetické ošetření těla horkými mušlemi

Kosmetické ošetření těla horkými mušlemi, nebo také rituál Tokoriki, je jednou z nejstarších forem léčení. Celá procedura trvá 120 minut a po jejím absolvování se budete cítit jako znovuzrození.

Za doprovodu hudby si klient lehne na lehátko a masér jej seznámí s původem a postupem rituálu, mušlemi a ostatními produkty používanými při masáži. Procedura začíná cukrovým peelingem na obou stranách těla a tlakovou masáží po odstranění peelingu.

Následuje nanášení kokosového oleje a masáž horkými mušlemi, nejprve záda, potom přední část těla. Přitom jsou používány dlouhé plynulé tahy, jejichž působení je velmi příjemné. Po uvolňující masáži trvající zhruba něco málo přes hodinu masér natře celé klientovo tělo kokosovým máslem, zabalí jej do prostěradla a následuje závěrečná harmonizace. Postupná masáž šíje a vlasové části hlavy má uvolňující účinky zejména na ztuhlou krční páteř.

Masáž je doporučována při chronických svalových bolestech zad, šíje či končetin, při namožení svalů následkem většího zatížení, při migrénách a některých dalších typech bolestí hlavy (v případě chronických bolestí je vždy vhodné podstoupit důkladné lékařské vyšetření). Masáž nastartuje ozdravné procesy v těle a mysli tím, že ukazuje tělu cestu k využití vlastních sil pro regeneraci organismu a nastolení rovnováhy. Pomáhá při léčbě řady psychosomatických a civilizačních chorob a mnohdy masáž pomohla tam, kde zklamala moderní lékařská věda. Je účinným podpůrným prostředkem při detoxikaci organismu.

Masáž horkými mušlemi podporuje proudění krve a lymfy, čímž odvádí z těla toxiny a osvobozuje od stresu a napětí. Energie potom může proudit celým tělem. Celá procedura má velmi relaxační a harmonizující efekt.

 

Tokoriki - kosmetické ošetření těla horkými mušlemiTokoriki - kosmetické ošetření těla horkými mušlemiTokoriki - kosmetické ošetření těla horkými mušlemi

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka