To musíte zažít - SaunaFest láká na skvělou podívanou

Saunoví mistři z celé Evropy se sejdou v únoru v ČR

V půlce února se na Pardubicku sejdou milovníci saunování a saunéři z různých koutů světa, aby předvedli své umění v saunových ceremoniálech. Na akci budou k vidění saunové ceremoniály z dílny více než 30 saunérů.

Ve dnech 13. - 15. února 2015 se uskuteční již třetí ročník stále oblíbenější akce SaunaFest. Největší saunová událost roku v ČR proběhne v saunovém centru Cedrus Spa u Kunětické Hory a návštěvníci se mohou těšit na tři soutěže v saunových ceremoniálech a zážitkovém saunování.

Přihlašování soutěžících saunérů probíhá od začátku prosince, očekávaná účast je kolem 35 saunérů, z nichž jsou přibližně dvě třetiny ze zahraničí. Pro návštěvníky festivalu bude tedy od pátku do neděle připraveno kolem 60 saunových ceremoniálů. Ty se stávají zajímavým zpestřením pobytu v sauně již v řadě saun a wellness center v ČR, čímž roste i obliba saunování u široké veřejnosti.

Co vás na SaunaFestu čeká?

Vstupenky na festival a pobytové balíčky jsou již k dispozici na e-shopu. Na milovníky saunování čeká velkolepá podívaná: SaunaFest 2015 nabídne vedle soutěžních saunových ceremoniálů také exhibice zahraničních hostů a bohatý doprovodný program. Sami návštěvníci budou moci absolvovat vybrané saunové procedury - hammam, ruské metličkování, beauty procedury jako například solný peeling nebo medovou saunovou kosmetiku. Kromě klasických prohříváren bude k dispozici i venkovní sudová sauna CARETTA.

Soutěžící saunéři patří mezi ty nejlepší v ČR a právě oni předvedou své pojetí zážitkového saunování v oficiálním Mistrovství ČR v saunových ceremoniálech. Jde prakticky o desetiminutové divadlo v sauně, příběh doprovázený hudbou a světelnými efekty, při němž saunér polévá kameny na kamnech vodou s vonnou esencí a následně horký vzduch rozvíří. Nejen odborná porota, ale i samotní návštěvníci následně hodnotí jak celkové provedení, tak vhodnost vybraných vonných esencí nebo komunikaci saunéra s návštěvníky. Výherce českého mistrovství čeká cesta na mistrovství světa a další zahraniční soutěže. Vítěz pak získá zájezd jachtou Silva podél Chorvatských ostrovů od CK Natur Travel a další hodnotné ceny.

Soutěže v rámci SaunaFestu

V rámci SaunaFestu proběhne také druhá, mezinárodní soutěž – Velká cena ČR v saunových ceremoniálech. V ní se čeští saunéři utkají o přízeň poroty s těmi nejlepšími saunéry z různých koutů světa. SaunaFest se za krátkou dobu své existence stal jednou z nejprestižnějších evropských saunových událostí. Provozovatelé saun a wellness rezortů vidí v SaunaFestu obrovskou inspiraci a možnost spatřit světovou špičku v saunových animacích na jednom místě.

"Smyslem SaunaFestu totiž není jen samotná soutěž. Chceme návštěvníky zároveň upozornit na důležitost pravidelného saunování, které má příznivý dopad na zdravý životní styl," říká saunový mág Pavel Hofrichter, člen představenstva České asociace wellness, odborník na zážitkové saunování a ředitel produkční společnosti RAIN.cz, která zajišťuje organizaci akce.

Akce je pořádána ve spolupráci s Českou asociací wellness a Asociací pracovníků v regeneraci a pod záštitou Asociace českých aromaterapeutů a Asociace bazénů a saun ČR.

To musíte zažít - SaunaFest láká na skvělou podívanouTo musíte zažít - SaunaFest láká na skvělou podívanouTo musíte zažít - SaunaFest láká na skvělou podívanouTo musíte zažít - SaunaFest láká na skvělou podívanouTo musíte zažít - SaunaFest láká na skvělou podívanouTo musíte zažít - SaunaFest láká na skvělou podívanouTo musíte zažít - SaunaFest láká na skvělou podívanou

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka