Tipy od nakladatelství Grada

Darujte k Vánocům knížku

Knížka k Vánocům většinou nezklame. Pro fanoušky zdravého životního stylu, wellness, masáží i zdravého stravování přinášíme pár tipů na zajímavé knížky od nakladatelství Grada.

BIOKUCHAŘKA: Maso, drůbež, zelenina

Thomas Thielemann, šéfkuchař ve "Wirtshaus zum Herrmannsdorfer Schweinsbräu" v Glonnu u Mnichova, představuje bohatství prosté, přírodní kuchyně na bázi biopotravin. Klade zejména velký důraz na to, aby se pokrmy připravovaly rychle a nebyly příliš nákladné. Jeho recepty jsou srozumitelné, přehledné a doprovázejí je praktické tipy, aby se příprava zaručeně podařila. Přejeme vám mnoho úspěchů při vaření z biopotravin. Dobrou chuť!

Informace o autorovi: Thomas Thielmann se narodil v roce 1964, vystudoval Steinberger Hotelfachschule v Bad Reichenhall a praxi absolvoval ve Frankfurter Hof ve Frankfurtu. Vařil v hotelích v Osacea Tokiu, působil jako asistent šéfkuchaře u Karla Ederera v mnichovské restauraci „Glockenbach“ a jako šéfkuchař v Horbruchu v „Historische Schlossmühle“.V roce 1993 založil vlastní „Wirtshaus zum Herrmanns-dorfer Schweinsbräu“ v Glonnu. Zde mohl začít realizovat své dlouholeté přání podávat hostům sezonní kuchyni, která současně odráží specifika daného regionu. Hostům nabízí produkty nejvyšší kvality z ekologického chovu.

ODKAZ NA KNÍŽKU BIOKUCHAŘKA: Maso, drůbež, zelenina

 

ČAJ JAKO ŽIVOTNÍ STYL

Pössl Martin

Naučte se spolu s námi přípravu a servírování čajů tak, jak to dělají lovci v Jižní Americe či arabští kočovníci a mniši v Tibetu. Zjistíte, co je jedinečného na české čajové kultuře, a možná se i pro vás stane pití čaje důležitou součástí života. Pomůžeme vám zorientovat se v nepřeberném množství druhů čajů, které se na českém trhu vyskytují, a doporučíme ty nejkvalitnější. Věříme, že vás tato kniha obohatí o nové nápady a bude pro vás inspirací k novým čajovým dobrodružstvím. Přejeme vám mnoho příjemných chvil u voňavého šálku čaje.

ODKAZ NA KNIHU ČAJ JAKO ŽIVOTNÍ STYL

 

CELULITIDA (3., aktualizované vydání)

Schmidtová Alice, Hübelová Erika

Toužíte po perfektní postavě? Obáváte se zdánlivě neřešitelných problémů, které s sebou může přinášet moderní doba? Také pro vás je celulitida strašákem, noční můrou, proti které je velmi těžké bojovat? Pak je tato publikace určena právě vám. Autorky vycházejí ze své dlouhodobé praxe a předkládají informace o příčinách, možnostech prevence a léčby "pomerančové kůže". Pomoci může nejen pravidelný pohyb, ale i zdravá a vyvážená strava - proto je nové vydání velmi úspěšného titulu doplněno jak novými cviky proti celulitidě, tak chutnými a jednoduchými recepty s dostatečným obsahem ovoce a zeleniny.

ODKAZ NA KNIHU CELULITIDA

 

WELLNESS: Domácí rozmazlování

Pamela Tröndle

Pohodlně ležíte, relaxujete při jemných dotecích masáže, hluboce se uvolňujete při józe nebo si v měkkoučkém županu jen tak vychutnáváte čerstvý koktejl z exotického ovoce. To vše se vám může vybavit, když se řekne "wellness". Dnes již existuje množství metod, které podporují relaxaci a pocit pohody. Jako zdroj vyrovnanosti a harmonie se používají nejrůznější relaxační techniky, péče o krásu a uvědomělé stravování. A samozřejmě, vždy je potřeba najít si během dne čas na to, abyste konečně dokázali odbourat stres a napětí, abyste se věnovali pouze sami sobě a hýčkali se, abyste načerpali novou energii a vytvořili si celkovou pohodu. Zdá se to všechno velice prosté. Ale jednoduše se to napíše, hůř se to dělá. Je až s podivem, kolik z nás vlastně vůbec neumí odpočívat a není schopno najít si čas jen sami pro sebe. Začněte proto spolu s námi a s naší novou publikací Wellness pěkně krok za krokem. Uvidíte, že celková harmonie těla a duše na sebe nenechá dlouho čekat.

ODKAZ NA KNIHU WELLNESS: DOMÁCÍ ROZMAZLOVÁNÍ

 

ZÍSKEJTE ROVNOVÁHU TĚLA, MYSLI A DUCHA

Daniela Lojková

Žijte to, kým jste, v rovnováze těla, mysli, duše i ducha. Tato inspirující kniha vám jednoduše odpovídá na otázky, které si kladete ohledně každé z výše zmíněných složek. Autorčin originální a speciálně sestavený program Trénink těla, mysli, duše, ducha vás naučí, jak krok za krokem pečovat o svou psychiku a harmonicky prožívat svůj život jako jedinečnou "cestu". Autorka je aktivní propagátorkou zdravého životního stylu a na základě svých neocenitelných zkušeností a odborných znalostí nejen v oboru wellness připravila unikátní text, jehož cílem je zklidnit mysl, zpevnit, omladit a ozdravit tělo, aby se duše radovala, duch volně proudil a vy jste žili s lehkostí, radostně a spokojeně.

Informace o autorovi: Bc. Daniela Lojková působí jako kouč životního stylu, poradce výživy a osobní trenér, od roku 2002 se věnuje privátní klientele. Je autorkou programu Trénink těla, mysli, duše, ducha vedoucího k duševní i tělesné rovnováze, osobnímu a duchovnímu rozvoji. Vyučuje na VŠTVS Palestra obor wellness a výživa. Je aktivní propagátorkou zdravého životního stylu. V současné době působí v kanadském Vancouveru.

ODKAZ NA KNIHU ZÍSKEJTE ROVNOVÁHU TĚLA, MYSLI A DUCHA

 

MASÁŽ: Relaxace od hlavy až k patě

Hildegard Tischer

Našemu západnímu světu vládne stres a shon. Není proto divu, že v mnohých z nás převládají po většinu dne nepříjemné pocity. Zastavme se proto na chvíli a dejme svému tělu i duchu prostor k uvolnění. Dovolme sami sobě odbourat příjemnou formou vnitřní napětí, a zlepšit tak i svůj zdravotní stav. A jak na to? Kniha, kterou právě držíte v ruce, vám poradí. Ukáže vám, jaký blahodárný vliv mají lidské doteky, jak vám vaše vlastní ruce mohou pomoci zmírnit napětí a nabrat novou energii. Najdete zde návody jak namasírovat nejen sami sebe, ale také například partnera. Vyšlete proto ruce na výzkumnou cestu po těle. Vyzkoušejte, co dělá vám i vašemu partnerovi či partnerce dobře. Poznejte lépe své tělo a nedejte stresu šanci.

ODKAZ NA KNIHU MASÁŽ: Relaxace od hlavy až k patě

 

MASÁŽE PRO ROZMAZLOVÁNÍ

Rehm-Schweppe Rahel

Láskyplné doteky jsou pro nás lidi už odnepaměti výrazem náklonnosti a lásky. Něžné pohlazení po tváři nebo upřímné objetí někdy znamenají mnohem víc než slova. Proto jsou také vzájemné doteky nejstarším způsobem komunikace: Dva lidé si mohou vzájemně sdělovat informace o svých emocích a rozpoložení už tím, že jejich těla vstoupí do vzájemného kontaktu.

První část knihy podává ucelený přehled teoretických informací souvisejících s  dějinami masáže a jejich správným prováděním. Druhá, praktická část naopak nabízí široké spektrum konkrétních různě zaměřených technik, týkajících se určité části těla nebo určitého způsobu masáže.

Informace o autorovi: Rahel Rehm-Schweppe je fyzioterapeutka, která má státní certifikát a další vzdělání v manuální terapii a osteopatii. Těžištěm její současné práce jsou kromě toho wellness masáže a východní techniky masáže.

ODKAZ NA KNIHU MASÁŽE PRO ROZMAZLOVÁNÍ

Tipy od nakladatelství GradaTipy od nakladatelství GradaTipy od nakladatelství GradaTipy od nakladatelství GradaTipy od nakladatelství GradaTipy od nakladatelství GradaTipy od nakladatelství Grada

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka