Tipy na cyklotrasy

Mezi oblíbené letní sporty patří určitě i cykloturistika. Přinášíme vám proto tipy na krásné a kvalitní rakouské cyklostezky, které patří mezi mezinárodní špičku, jak potvrzuje i Německý cykloklub. Objevte krásy Alp podél břehů řek a jezer, zkrátka jako v pohádce.

Mezi naprostou špičku mezi cyklostezkami patří například rakouský úsek Dunajské cyklostezky, Drávska cyklostezka ve východním Tyrolsku a Korutanech, příhraniční Murská cyklostezka ze Salcburku přes Štýrsko až do Slovinska, Tauernská cyklostezky v Salcburku a Horním Rakousku nebo Traisentalská cyklostezka v Dolním Rakousku.

Dechberoucí panoramata nabízejí Tauernská cyklotrasa a Alpe-Adria-Radweg. Milovníci historie si přijdou na své na cyklotrase Římské a Via Claudia Augusta, spojující místa, na kterých na vás ovane antický vzduch. Pro ty, kterým by bylo pouze Rakousko málo, nabízíme příhraniční trasy, například „Eurovelo 9“ táhnoucí se od Baltu až k Jadranu.

Všech 14 cyklotras je k nalezení v publikaci „Radtouren in Österreich“, k objednání na webu www.radtouren.at. V příručce nechybí ani tipy na ubytování šité na míru právě cykloturistům, tzv. Bett+Bike“ a pečlivě vybrané největším evropským cykloklubem, Allgemeiner Deutscher Fahrrad Club (ADFC). Tento typ ubytování je k dispozici podél všech významných rakouských cyklotras, stejně jako ostatní prověřené cykloslužby.

Přehledná mapa je k nahlédnutí na www.radtouren.at.

Zdroj informací a fotografií: Lucie Očenášková, Public Relations, Rakouská národní turistická centrála Österreich Werbung – děkujeme.

Alpsko-jadranská cyklostezka

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka