Tipy k péči o pokožku s rostlinnými oleji lisovanými za studena

Saloos je největší český výrobce certifikované aromaterapeutické biokosmetiky v ČR. Pro výrobu svých značkových přípravků používá výhradně rostlinné oleje lisované za studena. Firma Saloos vyvíjí a vyrábí přípravky s přírodním složením v nejvyšší BIO kvalitě. Jejich posláním je přirozená péče o pokožku, jakož i dosažení celkové harmonie těla a duše.

BIO Dýňový olej - přírodní péče o tělo, nehty i vlasy

Původním domovem dýně jsou suché oblasti Mexika a Texasu, odkud se v 16. století dostala do Evropy. Dužina i semena jsou využívány v lékařství i v kosmetice, kde se staly symbolem regenerace.

Panenský dýňový olej, získávaný lisováním semen za studena obsahuje širokou škálu nepostradatelných minerálů, má lehkou konzistenci a snadno se vstřebává. Je vyhledávaným doplňkem v péči o vlasy, ruce a tělo. Dokáže krásně zvláčnit pokožku a přitom nezanechává mastný film. Vyhlazuje reliéf pokožky, promašťuje ji a zklidňuje ekzematické projevy. Pro své regenerační schopnosti je ideálním přípravkem pro zábaly rukou i vlasů. Dokáže podpořit zdraví a růst nehtů, které zpevňuje a vyživuje nehtové lůžko. Stejně blahodárně působí také na poškozené vlasy. Už po několika použitích jim vrací vitalitu a zdravý vzhled.

Je vhodný rovněž k vnitřnímu použití, zejména jako přírodní zdroj zinku. Pozitivně ovlivňuje trávení, povzbuzuje krevní oběh a je doporučován i při zvýšené kazivosti zubů. Pro své protizánětlivé účinky jsou dýňová semena využívána při nachlazení, infekcích močových cest nebo zánětech zažívacího ústrojí.

 

BIO Brutnákový olej - pro pevnou a zdravou pokožku

Brutnák je původem středomořská bylina s hrubými pichláky a blankytně modrými květy. Olej se získává ze semen bohatých na cennou kyselinu gama-linolenovou, která je pro lidský organismus a zvláště pokožku nezbytná.

V kosmetice se používá čistý nebo jako přísada do krémů a je důležitým pomocníkem v boji proti stárnutí pleti. Máte pocit, že vaše pleť působí unaveně? Pak sáhněte právě po tomto oleji. Působí totiž proti ztrátě pružnosti pokožky a má silné regenerační a zpevňující účinky. Navíc pleť zklidňuje a zvlhčuje, a proto je výborný k ošetření citlivé pokožky se sklonem k vysoušení. Ocení ho také aknózní pleť, zejména pro jeho hojivé účinky. Vzhledem k vysokému obsahu gama-linolenové kyseliny dokáže zklidnit pokožku postiženou ekzémy, lupenkou či alergií. Je vhodný ke každodennímu ošetření všech typů pleti, včetně mastné a problematické.

 

BIO Černý kmín - Černé zlato faraonů

Jen málokoho napadne, že jde o černý kmín. Sám prorok Mohamed měl tvrdit, že semena černého kmínu dokážou vyléčit snad všechno kromě smrti. Černý kmín má skutečně pozoruhodné hojivé a léčivé vlastnosti a celosvětově patří k nejsilnějším léčivým rostlinám.
Jeho semena obsahují více než 100 účinných látek včetně vitamínů a nepostradatelných minerálů jako je např. železo, vápník nebo zinek.

Olej z černého kmínu je vhodný pro ošetření suché, citlivé a podrážděné pokožky obličeje i těla. Výborně se osvědčil při péči o ekzematickou, alergickou i aknózní pokožku. Má silné antibakteriální účinky, působí proti plísním a známé jsou také jeho antiparazitní schopnosti. Významně posiluje imunitu organismu, urychluje hojení ran i obnovu buněk.

Zatímco kojencům a malým dětem uleví od nadýmaní a bolestí bříška, dospělým pomáhá také při bolestech hlavy, kloubů a svalů. V obou případech postačí jemná masáž.

Blahodárné účinky černého kmínu se po staletí využívají u řady kožních, dýchacích i zažívacích problémů. Olej patří k důležitým adaptogenům, tzn. látkám, které pomáhají tělu přizpůsobit se změnám prostředí nebo zvýšené fyzické či psychické zátěži.

 

Fotografie poskytla Laďka Petrjánošová, Salus/Saloos, M+H,Míča a Harašta, s.r.o. - děkujeme

Tipy k péči o pokožku s rostlinnými oleji lisovanými za studenaTipy k péči o pokožku s rostlinnými oleji lisovanými za studenaTipy k péči o pokožku s rostlinnými oleji lisovanými za studenaTipy k péči o pokožku s rostlinnými oleji lisovanými za studena

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka