Tip na výlet do Korutan

Čistá a teplá jezera uprostřed třítisícových Alp. Navštivte Korutany a kochejte se překrásnou a rozmanitou přírodou alpsko-korutanského prostoru s mírným klimatem jižní strany Alp.

Nejjižnější rakouská spolková země nabízí vše, co aktivní turista-požitkář hledá: dálková turistická trasa Alpsko-jadranská stezka vede od Grossglockneru, nejvyšší rakouské hory, napříč Korutany přes Slovinsko až do Itálie. Rodiny s dětmi nemusejí zoufat, i pro ně je připravena spousta tras s krásnými panoramaty, kde narazíte na vřelé lidi, ze kterých jen čiší radost ze života.

Ani cyklisté v Korutanech nepřijdou zkrátka. V nabídce je velká spousta rozmanitých cyklotras pro každého. Intenzivní zážitky zaručují například Drávská cyklostezka, Via Carinzia nebo Alpsko-jadranská cyklostezka. Z krásných a kvalitních cyklostezek kolem korutanských jezer si vybere každý, od rodin s dětmi, až po aktivní sportovce.

A pokud by vám snad u sportování vyhládlo, nezoufejte. V roce 2015 se korutanská kuchyně zaměří na pokrmy z místních druhů ryb, které si budete moct vychutnat na některé z jezerních teras s překrásným výhledem.

Zdroj informací a fotografií: Lucie Očenášková, Public Relations, Rakouská národní turistická centrála Österreich Werbung – děkujeme.

Pokochejte se krásnými panoramaty a udělejte něco pro své zdraví v jednom!

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka