Ti nejlepší v pole dance poměří síly v Divadle Hybernia

Páté Mistrovství České republiky v pole sport otevírá nové kategorie

Obrovský úspěch českých soutěžících na loňském Mistrovství světa nenechal nikoho na pochybách, že letošní celostátní utkání bude na nejvyšší úrovni. V pořadí již páté Mistrovství ČR v pole sport zve na atraktivní podívanou plnou napínavých momentů. Dějištěm největšího tuzemského klání tohoto náročného sportu se dne 25. června 2016 stane Divadlo Hybernia.

Čeští reprezentanti se během pouhých čtyř let vyšplhali na světovou úroveň. Důkazem jsou tři zlaté, jedna stříbrná a jedna bronzová medaile z loňského Mistrovství světa. „S každým rokem vidíme jejích pokroky, ještě před pár lety bylo Mistrovství světa pro naší reprezentaci nedosažitelné, ale díky jejich neustálému tréninku jsme v roce 2015 přivezli domů pět medailí.“, popisuje euforii české pole dance komunity Olga Marešová, předsedkyně CPASF.

Jaké choreografie tedy letos soutěžící představí na domácí půdě? Jak se rok tvrdého tréninku projevil v sestavách akrobatických prvků prováděných vysoko nad zemí? Kdo nejvíc překvapí? Zájem je o účast ve všech kategoriích. Soutěžit bude 150 sportovních tanečníků. Dospělé závodnice se podle svých zkušeností a úrovně zařadí mezi Ženy amatérky, Ženy profesionálky nebo Ženy elite. Dalšími kategoriemi jsou Muži, Dvojice, Děti a Junioři. Novinkou letošního ročníku jsou dvě nové kategorie: Masters a Parapole. Čestným hostem Mistrovství ČR je mistryně světa Deb Roach z Austrálie, která bude hodnotit všechny soutěžící. Deb Roach je důkazem, že tento náročný sport se dá dělat i s jednou rukou. „V dnešní době můžeme s hrdostí říct, že pole sport je pro každého, což potvrzuje i účast na Mistrovství ve všech kategoriích včetně kategorie Parapole, která je určena pro tělesné postižené. Doufáme, že se všechny kategorie budou jen rozrůstat a v budoucnu se pole sport stane oficiální sportovní disciplínou.“, dodává Olga Marešová.

Na letošním Mistrovství České republiky v pole sport se na stupně vítězů postaví tři nejlepší z každé kategorie, ti nejúspěšnější pak mohou pomýšlet na kvalifikaci na Mistrovství světa, které se uskuteční v prosinci v italském městě plném slunce Florencii.

Finále proběhne 25.června v divadle Hybernia. Informace o prodeji vstupenek a další podrobnosti k Mistrovství ČR najdete na www.polesport.cz a www.cpasf.cz.

 

Přijďte podpořit závodníky a podívat se na tento krásný sport. Vstupenky jsou stále k dispozici!

 

Fotografie zaslala Olga Marešová – děkujeme.

Ti nejlepší v pole dance poměří síly v Divadle HyberniaTi nejlepší v pole dance poměří síly v Divadle HyberniaTi nejlepší v pole dance poměří síly v Divadle Hybernia

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka