Thermal Park Bešeňová

Termální koupaliště s nejvíce železitou vodou na Slovensku – to je Bešeňová. Celoročně přístupný moderní areál nabízející otevřené i kryté bazény, tobogány, pestrou nabídku služeb, ubytování různé kategorie a spoustou zajímavých míst v okolí. Moderní wellness centrum - Vitálný svet poslouží k dokonalé relaxaci - nalezení duševní rovnováhy a posílí imunitní systém. Najdete zde 5 různých typů saun s inhalacemi a další atrakce.

Obec Bešeňová se nachází v západní části Liptovskej kotliny, 10km východně od Ružomberka na pravém břehu nejdelší slovenské řeky Váhu. Bešeňová je malá obec se 400 obyvateli, avšak známa díky termálnímu koupališti s léčivou vodou.

Přijali jsme pozvání k návštěvě tohoto unikátního komplexu a hodně jsme se těšili vyzkoušet služby areálu, o němž jsme hodně slyšeli. Pozvání bylo dílem náhody, protože jsme měli štěstí a v losování o pobyt na wellness semináři v Centru Babylon jsme získali voucher.

Po poměrně náročné cestě jsme dorazili na hotelovou recepci Thermal Parku Bešeňová až po osmé hodině večerní. Večeře již byla ukončena, proto jsme využili možnost vyzkoušet tradiční slovenské pokrmy v restauraci. Ubytování Bešeňová nabízí v několika objektech a tak cesta od recepce je trošku delší. Nicméně příjemný pokoj s možností přístupu na internet je plně vyhovující. Termální voda vytápí i veškeré prostory, takže o teplo jsme neměli nouzi. Ubytování je poskytováno se snídaní nebo polopenzí, možná větší prostor stravovací části by však neškodil.

V Thermal Parku na nás čekalo od 10. hodiny dopoledne 8 venkovních bazénů s termální vodou od 26 do 39°C a 3 vnitřní bazény. Další zážitky nabízí nové bazény s čistou - průhlednou vodou ohřátou na 27 až 37 stupňů. Termální voda je pověstná svými blahodárnými účinky na pohybové a dýchací ústrojí, urologické problémy a má příznivé kosmetické účinky. Příjemný relax nabízí átrium s whirlpooly pod otevřeným nebem. V letní sezóně je k dispozici návštěvníkům i 9 tobogánů a klouzaček, divoká řeka, dětský bazén. V zimě je k dispozici tobogán v kryté hale. Využívání jednotlivých prostor je dáno zakoupením příslušného balíku služeb (nejlevnější je venkovní areál a nejdražší je paket venkovních, vnitřních bazénů ve spojení s jednou návštěvou vitálního světa). Dobře si naplánujte svůj program, protože do vitálního světa můžete vstoupit pouze jednou.

Vitálním svět nabízí intimní atmosféru, zajímavé architektonické ztvárnění využívající ladné křivky a různá zákoutí s prostroy pro prohřívání nebo relaxaci. Výborné je zvolení osvětlení, barev a tiché hudby. Vitální svět nabízí sauny a inhalace - bylinkovou, římskou, solnou, mentolovou, finskou saunu. Nechybí sprchy poskytující hydromasáže, vířivky, kneippova masáž. Všechny prostory jsou v interiéru, do budoucna se však plánuje i rozšíření o venkovní část wellness centra, což bychom velmi doporučovali.

Zajímavá zastavení ve vitálním světě:

Bešeňovské skaly - masáž s vodními tryskami pro nohy. Specifickou atnmosféru dodává studená pára. Příjemné zákoutí pro klidnou relaxaci.

Mentolová inhalace - Síla mentolu (máty peprnné) spolu s párou působí na plíce, čistí dýchací cesty a uvolní póry pokožky. Je to jedna z nejoblíbenějších inhalací v saunových komplexech a ani v Nešeňové nechybí.

Bylinková inhalace - Příjemná teplota kolem 30 stupňů, výrazné aroma, barvy - to vše půspobí na všechny orgány a smysly. Protostresový účinek jistě přivítá každý návštěvník.

Tepidárium - po všech procedurách si každý rád odpočine. Devět vyhřívaných relaxačních lehátek v klidném tepidáriu doplněném o vodní animaci je tím správným zakončením pobytu ve wellness centru.

Můžete si objednat i tureckou mýdlovou masáž. V další části Thermal Parku Bešeňová pak najdete i relax centrum s nabídkou různých masáží jako jsou lávové kameny, medová masáž, baňkování, rašelinové zábaly. Vyzkoušejte světelenou terapii BIOPTRON. K dipsozici je fitness centrum nebo slender stoly.

Při našem pobytu jsme se přesvědčili i o dvou důležitých skutečnostech, které jsou potřebné pro wellness atmosféru a správný relax.

První se týká návštěvníků. Přece jen hluční návštěvníci z Polska nejsou ideálním společníkem ve wellnessu. Problém je však i s dodržováním pravidel saunování, ochlazování, hygieny. Prostě je potřeba co nejvíce osvěty, rad a doporučení - tak aby bylo ve wellness centrech opravdu příjemně.

Druhý poznatek souvisí také s lidským faktorem. Obsluha wellness centra by měl být profesionál nejen co do znalosti technologií a procedur, člověk který dokáže poradit, nenásilnou formou navést návštěvníky na správné využívání saun a procedur, ale také člověk, který dokáže úsměvem a empatií vytvořit tu správnou atmosféru. Náš první vstup do wellness centra byl spojen s velkou procedurou a až po druhém telefonickém ověření s recepcí jsme po 15 minutách čekání mohli vstoupit. Při druhém, večerním vstupu jsme byli upozorněni, že Vitálný svet příliš nevoní, že již tam prošlo spoustu lidí... Těžko komentovat, ale chápeme, že dobrá paní v té době byla po třech celodenních směnách již velmi unavená.

V Bešeňové se nám velmi líbilo. Střídali jsme různé bazény z termální vodou a cítili jsme se skvěle. Určitě jsme o něco omládli. Každému návštěvníkovi doporučujeme i využití wellness centra Vitálny svet, protože jde o velmi příjemnou relaxaci.

Těšíme se, že v létě se do Bešeňové vrátíme na pár pěkných dnů, plných relaxace, koupání a wellnessu. Možná, že se tam setkáme právě s vámi, čtenáři WN. Již nyní se však podívejte na nový web Thermal Parku, kde najdete řadu informací a fotografií.

Thermal Park BešeňováThermal Park BešeňováThermal Park BešeňováThermal Park BešeňováThermal Park BešeňováThermal Park BešeňováThermal Park BešeňováThermal Park Bešeňová

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka