Termální lázně ve slovinských Bánovcích

Jak si zpříjemnit cestu na chorvatské pobřeží

Na trase z Česka na Jadran na vás čekají slovinské termální lázně „Bánovci“. Můžete si zde odpočinout, relaxovat cestou k moři, můžete zde ale prožít i samostatnou dovolenou v podstatě o libovolné délce pobytu. Přinášíme vám informace a osobní zkušenosti z tohoto místa, které všem vyznavačům relaxace a wellnessu můžeme plně doporučit.

Ve Slovinsku, v jeho severním výběžku mezi Rakouskem, Maďarskem a Chorvatskem, nedaleko města Ljutomer, u vesnice Veržej leží malá víska Bánovci a v ní termální komplex Zeleni Gaj.

Komplex Zeleni Gaj představuje uskupení hotelu a jeho vilových depandancí, chatové osady, kempu a termálního komplexu s vnitřními a venkovními bazény, naleznete zde ale i menší FKK-část s nuda-kempem a nuda-termálním bazénem.

V hotelu a jeho depandancích máte možnost se velmi pohodlně ubytovat a v hotelové restauraci se velmi dobře stravovat (polopenze nebo plná penze formou bufetových stolů). V budově hotelu je dále vnitřní termální bazén, saunový svět, lázeňská část s možností si připlatit za vanové koupele a různé typy masáží. Přímo na hotel je napojen systém venkovních termálních bazénů - sedacích bazénků s horkou vodou a „bubladly/stříkadly“, velkého "plavacího" bazénu s tobogány, velkého parku a cukrárny. Přímo od termálních bazénů je možno si zajít i na oběd do další samoobslužné restaurace. V okolí všech bazénů je dostatek lehátek a slunečníků.

Nedaleko tohoto komplexu je umístěn malý FKK-kemp a zejména pak oplocený bazénový nuda-komplex. Naleznete zde bazén s vlažnou termální vodou a řadou "bublátek" a "stříkátek", vířivku s horkou termální vodou a ochlazovací kanál s ledovou vodou. Okolo bazénu je dostatek místa na opalování, lehátka a slunečníky (zdarma), sociální zařízení, sprchy a v plné sezóně i malé občerstvení.

V komplexu Zeleni Gaj můžete prožít svoji dovolenou s dobou trvání dle svého přání, požadavkem je prožití min. 2 nocí. Hotel poskytuje i řadu pobytových programů na 2 až 7 dnů, slevy pro rodiny s dětmi (až 2 děti do 12 let zdarma).  A pokud cestujete autem na Jadran, máte možnost si zde cestou k/od moře odpočinout a prožít zde příjemné chvíle - Bánovci leží v podstatě na propojovací trase od dálnice Wien-Graz na dálnici Varaždin-Jadran. Já osobně již považuji zastávku v Bánovcích za samozřejmost, ráno vyjedu z Prahy, po obědě se již koupu v termálech, 2x přenocuji, ještě jeden celý den tak mohu relaxovat, abych 3.den po snídani pokračoval přes Ljutomer a Varaždin na chorvatskou dálnici směr Jadran.

Ing. Hájek, CK Natur Travel
www.naturtravel.cz

Pobyt si můžete objednat u CK Natur Travel. Informace a popis lokace je zde: http://www.naturtravel.cz/zajezd/slovinsko-panonie/021-banovci-termalni-lazne-zeleni-gaj/

Termální lázně ve slovinských BánovcíchTermální lázně ve slovinských BánovcíchTermální lázně ve slovinských BánovcíchTermální lázně ve slovinských BánovcíchTermální lázně ve slovinských Bánovcích

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka