Ten pravý wellness na Darovanském dvoře.

Uprostřed krásné přírody, v blízkosti řeky Berounky, v lesích najdete resort Darovanský dvůr. Hotel s golfovým hřištěm byl na jaře letošního roku doplněn o wellness centrum. Přijali jsme pozvání a jednu ze schůzek představenstva České asociace wellness jsme uskutečnili zde. Naším průvodcem se stal JUDr. Sinkule, majitel resortu.

Prohlídka začala ve věži s kulatým stolem, která nabízí výhled do okolních lesů, na meandr Berounky i golfové hřiště. Postupně jsme viděli různé typy pokojů, salonky, kongresový sál, bowling, laser game, stylovou restauraci s terasou, hotelovou restauraci.

To nejdůležitější pro nás však byl VITÁLNÍ SVĚT. Jedná se o velmi pěkně designově ztvárněný prostor na 320 m2 ve starém římském stylu, s překrásným mozaikovým interiérem a světelnými efekty. Příjemné barvy, skvěle využitý prostor, výtečné prohřívárny. Na úvod jsme vyzkoušeli Laconium. Jedná se o suchou lázeň, prostor pro komunikaci, diskuse. Využili jsme malé občerstvení a vydali se na obhlídku - Amorova komnata, prostorný whirpool, klidné Thepidarium. Užili jsme si solnou inhalaci, meditaci na lůžku z prohřátých kamenů - valounků. Těžko rozhodnout, který prostor je nejkrásnější zda Bylinková inhalace nebo Římská pára. Nechybí Kneippova koupel, ochlazovací bazén nebo zážitkové sprchy. Nabídku doplňuje i klasická finská sauna. Celý wellness byl vybudován s důrazem na působení atmosféry celého prostoru na všechny smysly. Hosté zde najdou řadu možností pro fyzickou i duševní relaxaci.

Musím přiznat, že jedno odpoledne je velmi krátké na zážitky ve vitálním světě - wellnessu a využití všeho co tento resort nabízí. Rádi se sem vrátíme a návštěvu doporučujeme i vám.

Kongres & Golf hotel Darovanský dvůr ***/**** vznikl rekonstrukcí dřívějšího statku, původně poplužního dvora ze 17. století. V majetku rodiny Sinkulových je více než 100 let. Leží v překrásné, klidné krajině přírodního parku Horní Berounka nedaleko Plzně a je velmi dobře dostupný z dálnice Praha - Plzeň. Hotelový komplex tvoří několik budov v uzavřené lokalitě bývalého selského dvora, jejíž dominantou je velký travnatý prostor s rybníkem lemovaným majestátními staletými kaštany. Historické budovy, které obklopují rozsáhlý dvůr, byly i po rekonstrukci ponechány ve své původní podobě a dotvářejí tak atmosféru klidu a pohody malebné lokality uprostřed přírody. Do komplexu historických budov byl na místě původní vyhořelé stodoly citlivě umístěn i zcela nový objekt Kongres & Golf hotelu, který zajímavě uzavírá prostor dvora.

Představujeme  relaxační a rehabilitační procedury ve Vitálním světě:

Římská pára - prostor naplněný párou s přírodními esencemi. Teplota v místnosti je mezi 40°C a 50°C. Vlhkost vzduchu je 70 - 90%. Teplo je vystaveno účinkům horka, vlhka a celkově prohříváno za pomoci vyhřívaných sedátek. Tato procedura slouží k posílení obranyschopnosti organismu, prokrvení, uvolnění dýchacích cest, pročištění pleti, uvolnění nervů a svalů. Po použití páry doporučujeme organismus ochladit ve sprše nebo bazénku.
Bylinková inhalace - parní prostor nasycený vůní několika druhů bylin. Teplota v parní komoře se pohybuje od 40 do 45°C, vlhkost vzduchu je 65 - 75%. Vdechováním přírodních vonných par a esencí se uvolní dýchací cesty a prokrví celý organismus
Solná inhalace - parní prostor, kde je v podobě jemné mlhoviny rozprašován solný roztok. Slouží nejen k prohřátí a propocení organismu, ale jemné kapičky mlhoviny jsou vstřebávány kůží a sliznicí dýchacích cest. Toto je blahodárné a účinné k regeneraci pokožky, při exémech, uvolnění dýchacích cest, zvýšení přirozené obranyschopnosti a odolnosti. Posílení imunitního systému. Teplota 45 - 50°C, vlhkost vzduchu je 75 - 85%.
Sauna - místnost vykládaná dřevem, vybavená saunovými kamny, které vyhřejí prostor na teplotu od 75°C až 85°C. Vlhkost vzduchu 25 - 35%. V sauně se uvolňují unavené svaly a zklidňuje stresovaný mozek. Prudké ohřátí a ochlazení těla se opakuje několikrát.
Ochlazovací bazén - frigidárium - slouží k ochlazení organismu po návštěvě sauny, prudké ochlazení vyvolává příjemné pocity, zlepšení prokrvení, celkovou úlevu.
Letní déšť - celkové ochlazení organismu proudem studené vody, osvěžení těla, navození atmosféry přírodního deště.
Ledová studna - kalich s ledovou tříští. Zvyšování prokrvení pokožky třením ledu a vyrovnávání vnitřního přehřátí organismu.
Turbosprchy - intenzivní proud studené a vlažné vody bičuje tělo. Ochlazení a otužování organismu po tepelné terapii
Whirpool - vířivý bazén přizpůsobený k sezení a hydromasáži těla masážními tryskami. Patří mezi nejoblíbenější procedury wellness. Teplota vody 34 - 38°C.
Noční obloha - meditace na lůžku z prohřátých křemenných oblázků pod noční barevně se měnící oblohou navodí pocit večerní prohřáté mořské pláže. Uklidnění a vyčištění mysli
Kneippova koupel - masáž nohou šlapáním v okrouhlém bazénku, střídání studené a teplé vody spojená s příjemnou masáží akupresurních bodů na ploskách chodidel pomocí oblázků.
Terapie je vhodná při bolestech hlavy, syndromu studených nohou, pozitivně ovlivňuje krevní oběh, prokrvení končetin, vede k otužování,
Hammam - turecká lázeň pro očistu a masáž těla metodou peelingu, epilace drsnou rukavicí a následné opláchnutí těla horkou vodou
Amorova komnata - vzájemné uvolnění, hýčkání a meditace. Intimní prostor pro nerušený odpočinek
Thepidarium - relaxační prostor s vyhřívanými lehátky v překrásném a uklidňujícím interiéru s teplotou 28-32°. Pocit navozující uvolnění, snění až spánek. Doporučuje se pro závěrečný odpočinek a zklidnění organismu.
Laconium - typ suché lázně s efektním interiérem. Relaxační místnost s teplotou 32 - 36°C určená pro odpočinek a zklidnění organismu i ve větších skupinách.
Teplé lavice - slouží k odpočinku a společenské konverzaci
Různé typy masáží - sportovní, relaxační, zdravotní, aroma masáže, Fuji-rituál, zábaly v banánových listech

Celkový požitek vzniká příjemným a odborným sladěním všech služeb dohromady, proto je celý prostor Vitálního světa návštěvníkům k dispozici jako celek, nelze zvlášť oddělovat jednotlivé procedury. Výjimkou jsou masáže, které vám nabízíme samostatně, na objednávku dle vlastního výběru, momentální chuti a přání.

Virtuální tour

 (velikost od 1 MB)

Vitální svět Resortu Darovanský dvůr prezentuje nový životní styl, nabízí odpočinek od každodenních starostí, uvolnění, relaxaci a napomáhá tak obnovit fyzické i duševní zdraví člověka.

Rezervace a objednávky na tel.recepce Kongres&Golf hotelu Darovanský dvůr:+420 371 740 711

Ten pravý wellness na Darovanském dvoře. Ten pravý wellness na Darovanském dvoře. Ten pravý wellness na Darovanském dvoře. Ten pravý wellness na Darovanském dvoře. Ten pravý wellness na Darovanském dvoře. Ten pravý wellness na Darovanském dvoře. Ten pravý wellness na Darovanském dvoře. Ten pravý wellness na Darovanském dvoře. Ten pravý wellness na Darovanském dvoře. Ten pravý wellness na Darovanském dvoře. Ten pravý wellness na Darovanském dvoře. Ten pravý wellness na Darovanském dvoře.

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka