Téměř 800 žáků bude v Letňanech bojovat sportem proti dětské obezitě

Celorepubliková soutěž týmových skladeb Česko se hýbe ve školách plných zdraví je jedním ze stěžejních projektů iniciativy Česko se hýbe, jehož hlavním cílem je motivovat českou populaci k pravidelnému pohybu a zdravějším stravovacím návykům. Jedno bez druhého nemůže fungovat jako předpoklad pevného zdraví a zejména preventivního boje s obezitou, který je pro celou naši populaci více než aktuální.

Zvláště nyní, kdy se Česká republika podle nedávného celosvětového průzkumu obezity umístila na alarmujícím devátém místě.

O soutěži

Soutěž je určena pro mateřské, základní a střední školy, školní kluby a školní volnočasové aktivity a její primární náplní a cílem je formou pohybu a tance motivovat děti a mládež v různých věkových kategoriích (od 5 do 18 let) k fyzické aktivitě a ukázat jim, že aktivní trávení volného času je zábava.

Postupové kolo v pražských Letňanech

Dne 24. dubna 2014 bude společnost Letňanská sportovně kulturní společně s iniciativou Česko se hýbe pořádat postupové kolo soutěže Česko se hýbe ve školách plných zdraví. Akce je veřejná a bude se konat ve Sport centru Praha v Letňanech od 9.30 do 14.00 hodin.

Každý z týmů zde bude usilovat o postup do finálového kola republikové přehlídky, které se uskuteční 6. června 2014 ve sportovní hale SK Slávia Praha ve Vršovicích. Dle přihlášek a startovní listiny se akce zúčastní neuvěřitelných 779 závodníků (59 skladeb), což je rekordní počet přihlášených v této soutěži. Děti budou soutěžit v pódiové skladbě, a to v pěti věkových kategoriích. Návštěvníci budou moci zhlédnout vystoupení aerobiku, tance, gymnastiky, hip hopu a další.

O soutěž mají zájem nejen žáci z Prahy. Přihlášené jsou týmy z celé České republiky, například z Pelhřimova, Mostu, Ústí nad Labem, Plzně, Šumperku nebo Dvora Králové nad Labem.

Bude to nejen zajímavá podívaná, ale i ukázka toho, že české děti stojí o to posunout českou populaci v žebříčku obezity o několik stupňů níže.

 

Fotografie zaslala Linda Čtvrtečková, Roman Hrůza Agency, s.r.o. - děkujeme.

Téměř 800 žáků bude v Letňanech bojovat sportem proti dětské obezitěTéměř 800 žáků bude v Letňanech bojovat sportem proti dětské obezitěTéměř 800 žáků bude v Letňanech bojovat sportem proti dětské obezitěTéměř 800 žáků bude v Letňanech bojovat sportem proti dětské obezitěTéměř 800 žáků bude v Letňanech bojovat sportem proti dětské obezitěTéměř 800 žáků bude v Letňanech bojovat sportem proti dětské obezitě

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka