Tělo Olomouc v plném pohybu

V Olomouci se uskutečnila tradiční vzdělávací akce Těloolomouc a Tělíčkoolomouc 2009. Cílem tohoto setkání je výměna zkušeností z různých oblastí tělesné výchovy, sportu, pohybu a zdraví a ukázka nejrůznějších přístupů a pojetí ve školní i mimoškolní výchově. Pořadatelé chtějí vytvořit prostor pro spojení teorie a praxe, prostor pro skutečný a přínosný kontakt všech účastníků, tělovýchovných pedagogů a pracovníků institucí zaměřených na děti a mládež, nabídnout nové směry v oblasti inovace a integrace TV, sportu a pohybové rekreace...

Redakce portálu WellnessNoviny.cz je na 9. pokračování Těla Olomouc přítomna a můžeme Vám tedy přinést aktuální fotografie a informace.

Setkávání vzniklo v roce 1995 v Olomouci z iniciativy pracovníků katedry učitelství tělesné výchovy. Prvního Těloolomouce se zúčastnilo 200 zájemců. Akce byla úspěšná a líbila se natolik, že o dva roky později, tedy v roce 1997, se do Olomouce sjelo přes 500 lidí se zájmem o pohyb, sport a zdraví. Letošní setkání hostí přes 320 účastníků z celé ČR.

Na základě zkušeností olomoucké akce vznikly další podniky podobného zaměření - Tělopraha, Tělobartošovice, Tělokopřivnice, Těložďár,… Přesto zůstává Těloolomouc svým rozsahem, obsahem i zájmem pro tělovýchovnou veřejnost nejatraktivnější.

Tělo Olomouc je jedním ze základních stavebních kamenů pro systém dalšího vzdělávání učitelů a kariérní růst pedagogů. Účastník předem obdrží podrobný rozvrh praktických či teoretických lekcí a sám si zvolí, které aktivně absolvuje. Večerní program nabízí diskusi u kulatých stolů na aktuální témata, posezení s přáteli i příjemnou zábavu. V průběhu setkání lze zakoupit sportovní vybavení, pomůcky, knihy a další materiály, související s tělesnou výchovou, zdravím a pohybem. Setkání vzniklo z iniciativy uspokojit potřeby aktivních lidí, kterým není lhostejný vývoj v oblasti tělovýchovy a zdraví na školách všech stupňů, v klubech a centrech v oblasti TV, sportu a pohybu, volného času (outdoorových aktivit), na domech dětí a mládeže a středisek volného času.

Mezi letošními programy nás zaujaly například tyto workshopy: Jízda na trikke, Kondiční hry v přírodě, Soutěžení dužstev jinak, Dyna-Bosa, Psychomotorické hry, Pilates tělo v harmonii, Kiting a jeho mutace, Nordic walking (severská chůze), Voda a hry - Skoky do vody. Programů však organizátoři připravili celou řadu a tak účastníci měli opravdu z čeho vybírat.  Tak za dva roky v Olomouci nashle!

 

Tělo Olomouc v plném pohybuTělo Olomouc v plném pohybuTělo Olomouc v plném pohybuTělo Olomouc v plném pohybuTělo Olomouc v plném pohybuTělo Olomouc v plném pohybu

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka