Tamara Jiříková je novou mistryní Evropy v aerobiku

Tamara Jiříková z pražského klubu Corridoor Jakuba Strakoše se probojovala v evropské špičce dvaceti žen do finále, ve kterém vybojovala zlato. Ani další reprezentanti české výpravy FISAF International se nevrací domů s prázdnou – česká hymna zazněla ve všech kategoriích celkem 16x!

Osmičlenný tým Aerobic Dancers Kladno obhájil ve své kategorii titul mistra Evropy již po čtvrté. Rovněž pár Kateřiny Šmejkalové s Brentonem Andreolim se radoval z prvního místa. Své kvality potvrdil vítězstvím také tým ve step aerobiku z havlíčkobrodského klubu SRC Fanatic, který porazil Rusky a navázal tak na obdobný úspěch z minulého roku. „Ve Vídni byla obrovská konkurence, hlavně týmy z Ruska o zlato hodně usilovaly, tak jsme nadšení, že se nám podařilo udržet zlaté místo po druhé za sebou,“ říká trenér havlíčkobrodského klubu SRC Fanatic Robert Mrkvička.

V individuálních kategoriích žen zvítězila Tamara Jiříková, o další cenné kovy se podělily Lissa Van Brande z Belgie (stříbro) a Monika Zimmermann z Německa (bronz).

V mužské kategorii sportovního aerobiku Češi nezabodovali. Přemožitele nenašel finský závodník Juuso Väisänen a navázal tak na své prvenství z minulého roku. Stříbro putovalo do Francie a bronz do Švýcarska.

 

Stříbrný český hip hop

Ve finále šampionátu Hip Hop Unite se představila česká reprezentace v početném složení šesti týmů díky spojení organizace FISAF.cz s Taneční skupinou roku. Nejlépe se umístily v dětské a juniorské kategorii týmy Funky Dangers z Litoměřic, a to na třetím místě. V kategorii dospělých se o medaile podělilo Maďarsko s Ruskem.

Na evropský šampionát do Vídně se sjelo přes 800 závodníků z jedenácti evropských států. O medaile bojovaly aerobikové špičky z Čech, Ruska, Polska, Německa, Švýcarska, Belgie, Itálie, Maďarska, Finska, Holandska nebo Francie.

Zdroj: Roman Hrůza Agency, tiskový servis FISAF.CZ – děkujeme.

Dospělí ženy - Tamara JiříkováTamara JiříkováSkupina celkováTamara Jiříková je novou mistryní Evropy v aerobikuDospělí páry - stříbroDospělí páryDospělí Fitness aerobic

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka