Světový den vody připadá na 22.3. 2015

Akce AQUA UNITED v ČR opět podpoří Světový den vody, který připadá na 22.3. 2015. Již šestý ročník akce AQUA UNITED 2015 proběhne v aquaparcích a bazénech po celé ČR

V roce 1993 vyhlásilo Valné shromáždění OSN 22. března jako Světový den vody. OSN a jeho členské státy v této souvislosti uskutečnily a doporučily konkrétní kroky k ochraně vodních zdrojů na planetě Zemi. V roce 2010 byl Světový den vody věnován kvalitě vody, tématem pro rok 2011 byla „Voda pro města - reakce na výzvu urbanizace“. Rok 2012 byl apelem na konzumaci potravin s nižším obsahem vody a šetření potravinami. Světový den vody pro rok 2013 upozorňoval na Mezinárodní rok vodní spolupráce. Tématem pro rok 2014 byla Voda a energie. V letošním roce je Světový den vody součástí Mezinárodního roku vodní spolupráce. Cílem je zajistit rozvoj vodních zdrojů udržitelným způsobem. Podporovat úspěšné iniciativy ve vodní spolupráci. Důraz je kladen na vzdělávání v oblasti vodního hospodářství, ekonomickou spolupráci a vodní legislativu. Mezinárodní rok vodní spolupráce by měl přispět také ke zlepšení životních podmínek těch obyvatel Země, kteří dostatek vody k životu nemají. Podle odborníků bude v roce 2030 téměř polovina (47 %) populace obývat oblasti, kde je vody málo nebo je špatně dostupná.

Šestý ročník projektu AQUA UNITED, který připomene Světový den vody v ČR, proběhne ve dnech 16. až 22. března 2015..

Akce AQUA UNITED 2015 se zařadila do oficiálních akcí UN WATER

V rámci „Vodního týdne“ ve dnech 16. až 22. března 2015 se v aquaparcích a krytých bazénech po celé ČR uskuteční program, jenž návštěvníkům přinese celou řadu zajímavých akcí. V jeho průběhu nebudou v partnerských zařízeních jako např. Aquacentrum Pardubice, Krytý Bazén Ústí nad Orlicíí, chybět  nejrůznější vodní aktivity, soutěže pro veřejnost, ukázky vodních sportů jako aquazorbing, saunové ceremoniály atd. Připraveny jsou i zajímavé wellness procedury. Součástí projektu AQUA UNITED 2015 budou i vzdělávací programy pro děti a mládež ve formě prohlídek zázemí jednotlivých aquaparků a vysvětlení úsporných technologií úpravy vody. „AQUA UNITED se snaží vidět vodu jako dennodenní nutnost i zdroj zábavy. Partnery projektu AQUA UNITED 2015 jsou PVK, AAA Realitní fond, a.s., Právo, www.wellnessnoviny.cz, portál www.aquamanie.cz., a další. Web www.aquamanie.cz je obsáhlým souborem informací o vodě s tipy na nejlepší místa pro koupání v celé ČR. Obsahuje rovněž 40 videí z aquaparků a krytých bazénů z jednotlivých krajů republiky.

Na aktivitách podporujících ochranu vodních zdrojů země a Světový den vody se podílí mnoho organizací, jako například UN WATER, FAO, UNESCO, WHO, UNICEF a další.

Světový den vody připadá na 22.3. 2015Světový den vody připadá na 22.3. 2015Světový den vody připadá na 22.3. 2015Světový den vody připadá na 22.3. 2015Světový den vody připadá na 22.3. 2015

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka