Světová špička orientačního běhu se na konci září sejde v Liberci

24. - 25. 9. 2011

Liberec se na konci září stane dějištěm nejvýznamnější akce orientačního běhu pořádané na území České republiky v roce 2011. Závodníci z dvou desítek zemí přijedou do Liberci v termínu 24. – 25. 9. na dva závody světového poháru.

Chybět nebudou velká jména švýcarského, švédského, českého, francouzského či norského orientačního běhu. Společně se závody světového poháru budou uspořádány také závody pro širokou veřejnost, kterých se zúčastní okolo 1000 orientačních běžců z celé České republiky a příhraničí. Pořadateli závodů jsou Sportovní klub Slavia Liberec orienteering a Český svaz orientačních sportů. Záštitu nad závody světového poháru převzal hejtmana Libereckého kraje Mgr. Stanislav Eichler.

Centrem závodů bude Rekreační a sportovní areál Vesec, který nabídne závodníkům i divákům kvalitní zázemí a současně atraktivní a orientačně náročné terény okolích lesů. Pro veřejnost budou připraveny nejen dva divácky zajímavé závody s účastí nejlepších světových orientačních běžců, ale také možnost si orientační běh vyzkoušet během navazujících závodů pro veřejnost.

Program závodů světového poháru

Sobota 24.9. Krátká trať – start 9:30 /individuální start/

Neděle 25. 9. Klasická trať - start 9:30 /handicapový start; startovat se bude se ztrátou ze sobotní krátké trati/

Nedělní závod nabídne napínavou podívanou pro diváky a atraktivní kontaktní závod s minimálními startovními rozestupy pro závodníky.

Program závodů národního žebříčku a veřejných závodů

Sobota 24.9. Krátká trať – start 14:30

Neděle 25.9. Klasická trať – start 12:00

Kromě tratí pro světovou špičku a účastníky národního žebříčku budou připraveny také jednodušší trati pro začátečníky a každého, kdo by si chtěl orientační běh vyzkoušet. Prezentace závodů pro veřejnost bude probíhat v sobotu od 11:00 - 13:00 hodin a v neděli od 10:00 do 11:00 v centru závodů.

Pro všechny diváky, fanoušky a také závodníky bude v centru závodů připravena velkoplošná obrazovka, na které budou promítány záběry kamer České televize ze startu závodů, televizních kontrol a také cíle. Zároveň budou na obrazovku přenášeny záznamy z GPS zařízení, se kterými poběží 20 nejlepších běžců světového poháru. Ti, kteří zůstanou doma u televizních obrazovek, můžou sledovat oba závody v přímých přenosech na kanále ČT4 (časy přímých přenosů – závod na krátké trati - sobota 24.9 - 12:15 - 14:15, závod na klasické trati- neděle 25.9 - 10:00 - 13:00).

Za informace a fotografie děkujeme Kateřině Hořáčkové z pořadatelského týmu.

Světová špička orientačního běhu se na konci září sejde v LiberciSvětová špička orientačního běhu se na konci září sejde v LiberciSvětová špička orientačního běhu se na konci září sejde v LiberciSvětová špička orientačního běhu se na konci září sejde v Liberci

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka