Svátek saunování SaunaFest 2013 začíná již tento pátek

15. - 17.2. 2013

Mistrovství v saunových ceremoniálech nabídne více nez 50 saunových ceremoniálů těch nejlepších saunových animátorů z celé ČR a také ze zahraničí. SaunaFest se uskuteční 15. -17. 2. v Cedrus Spa pod Kunětickou horou.

Na oficiálním mistrovství v saunových ceremoniálech bude soutěžit 20 soutěžících z 5 zemí. SaunaFestu 2013 se zúčastní zástupci ze 13 wellness resortů a aquaparků z celé ČR. Pro návštěvníky je připraven bohatý program po celý víkend. Vedle přehlídky saunových animací – saunových ceremoniálů zde budou ukázky beauty procedur v parní lázni, pravé ruské metličkování v Ruské banji, hitparáda saunových esencí. Pro ochlazení je připraveno venkovní jezero a do saunového světa přijede i unikátní mobilní sudová sauna DIOGENES společnosti CARETTA. Nový saunový svět Cedrus Spa nabídne několik prohříváren a saunový svět zhotovený z kanadského cedrového dřeva.

Na SaunaFest se chystají i odborníci na saunování a zástupci resortů a aquaparků, kde saunové zážitky mají zelenou. Vedle vlastní show tak bude příležitost k výměně zkušeností, vzájemné inspiraci a diskusím. Saunový ceremoniál je novodobým trendem v saunování. Základem je polévání horkých kamenů vodou s vonnou esencí a následné víření horkého vzduchu ručníkem. Některé ceremoniály přináší také hudbu, kostýmy jako na divadle a velkolepou show.

„Páteční program úderem devatenácté hodiny zahájí večerní diskuse na téma zážitkové saunování a hotelové wellness. Večer pokračuje půlnočním saunováním při svíčkách s exhibicemi vybraných saunových animátorů. Např. ve 22 hodin vystoupí Fabian van Dijk z Holandska. Další bude Renato Cazzolato z Itálie. Prosaunujeme se do soboty a od 9 hodin začíná maratón saunových ceremoniálů, které budou každých 20 minut. Celý den si užijete soutěžních vystoupení soutěžících z ČR i zahraničí“ říká hlavní organizátor Pavel Hofrichter. V neděli pak bude velké finále. Program je naleznete na www.saunafest.cz/inpage/program/

SaunaFest 2013 získal záštitu ministra pro místní rozvoj ČR Ing. Kamila Jankovského a  ředitele ČCCR – Czech Tourism Ing. Rostislava Vondrušky. Spolu s již přidělenými záštitami oborových asociací APR, ABAS ČR se stává SaunaFest 2013 spolupořádaný Českou asociací wellness významnou a prestižní mezinárodní akcí v oblasti wellness. Mistrovství je pořádáno se záštitou pořadatele světového šampionátu, jedná se tedy o oficiální mistrovství ČR. Dva nejlepší z ČR postoupí do světového mistrovství konaného 26. - 27. 10. v ALPENTHERME GASTEIN. Mezi odměnami pro nejlepší je také týdenní zájezd jachtou po Jadranu od CK NATUR TRAVEL nebo profesionální rehabilitace MFK SYSTÉM.

„Soutěžní ceremoniály jsou hodnoceny veřejností, přímo účastníky ceremoniálu. Používáme stejný systém jako na mistrovství světa,“ uvádí další z organizačního týmu Roman Málek. Pro účastníky akce doporučujeme přibalit župan, pantofle a pohodlný oděv do resortu.

Partnery SaunaFestu 2013 jsou CZECHTOURISM, MMR, CARETTA TECHNOLOGIES, GOLF & SPA KUNĚTICKÁ HORA, DIET FITNESS, MFK SYSTÉM, CK NATUR TRAVEL, WELLNESS HORAL, ROMAN MÁLEK. Akci pořádá RAIN.cz ve spolupráci se Sauna clubem Kylpyla a Českou asociací wellness.

Fotografie: Cedrus Spa, Wellness Horal, Relax Kolštejn a archiv

Svátek saunování SaunaFest 2013 začíná již tento pátekSvátek saunování SaunaFest 2013 začíná již tento pátekSvátek saunování SaunaFest 2013 začíná již tento pátekSvátek saunování SaunaFest 2013 začíná již tento pátekSvátek saunování SaunaFest 2013 začíná již tento pátekSvátek saunování SaunaFest 2013 začíná již tento pátekSvátek saunování SaunaFest 2013 začíná již tento pátek

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka