Svátek saunování přinesl skvělou relaxaci

Včera se uskutečnil druhý ročník Saunové noci v rámci Dne saunování. Jednotliví pořadatelé přinesli návštěvníkům zajímavé zážitkové saunování, relaxační chvíle při svíčkách, nové saunové ceremoniály, diskuse na téma rodinné saunování, sauna jako prevence či saunování dětí. V aquapalace Praha se ve 22:02 hodin najednou saunovalo v některé z prohříváren 178 návštěvníků.

Úspěch slavil nový relaxační program obrazů Zdeňka Hajného, prolínající fotografie vesmírných objektů za doprovodu relaxační hudby. Relaxace je nezbytnou součástí správného saunování a vhodný relaxační program působí blahodárně na psychiku. V Aquapalace Praha se poprvé uskutečnil speciální ceremoniál pro děti a rodiny. Návštěvníci se saunovali za svitu svíček, tento program se zde opakuje dvakrát měsíčně.

Nově pro saunový ceremoniál byla využita velká panoramatická sauna a všem se zdejší prostředí velmi líbilo. Na konci saunové noci bylo v tombole vyhlášeno 13 výherců, kteří dostali v tašce od společnosti NATUR TRAVEL vouchery do Aquapalace Praha, pobytový voucher do Hotelu Harmony ve Špindlerově Mlýně, který má nový krásný saunový svět, dále pobyt v Hotelu Frymburk na Lipně, kde se také konal Den saunování. Ceny věnovala i společnost 4Health.

Ve Velkých Karlovicích na Wellness Horal byli návštěvníci noční atmosférou koupání a saunování při svíčkách okouzleni. Během dne se v saunovém světě Wellness Horal vystřídalo 145 lidí (momentální kapacita je 30 osob) a v termálních bazénech to bylo celkem 428 lidí. Návštěvníkům zde v nočních hodinách představili zejména novinkové saunovací ceremoniály. Lidé o ně měli velký zájem, v jednu chvíli se dokonce sauna zaplnila na svou maximální kapacitu 26 osob. V tradici nočního koupání a saunování zde budou pokračovat každý měsíc. Vždy první sobotu v měsíci nabídne Wellness Horal prodloužený provoz celého areálu - tedy termálních bazénů a saunového světa, které budou otevřeny ne do obvyklých 22 hodin, ale do půlnoci a to za zvýhodněnou cenu. První akce bude v sobotu 5. 11., kde se zde uskuteční i Karlovský gastrofestival.

Vitální svět Relax centra Kolštejn byl otevřen od 14:00 - 23:00. Zajímavý program zde zahájili od 18 hodin. Celkový počet účastníků ve Vitálním světě během dne: 81. Největší ohlas měly byliny. Byliny byly kromě přítomnosti bylinné sauny, bylinného aroma v kádích, kterou saunér poléval horké kameny také v hromadném podávání 3 čajových lektvarů + 1 speciálu (konopné dogma).

Konopné dogma (čaj pro uklidnění a vitalitu, lehce terapeutické účinky)
Složení: technické konopí - odrůda: Bialobreskie. Jedná se o certifikovanou odrůdu technického konopí, která je používaná pro výrobu kosmetických a hojivých přípravků. Odrůda má potlačeny psychoaktivní účinky, proto není třeba mít obavy z návykových látek a zdravotních následků. Odrůda je testovaná, registrovaná a schválená EU.Ke směsím a bylinám v areálu bylo návštěvníkům také podán originální výklad a pozvání na další ročník saunového dne a noci.

Akce je pořádána společností Rain.cz v rámci projektu AQUAINFO.cz, který podpořilo MMR a Českou asociací wellness. Mediálním partnerem je on-line magazín WellnessNoviny.cz. Akci podporují: Asociace pracovníků v regeneraci, AAABYTY.CZ, Saunaci.cz, Naturista.cz, CK NATUR TRAVEL   a další.

Ředitel Aquapalace Praha ing. Radek Steinhaizel předává ceny hostům večeraŘeditel Aquapalace Praha ing. Radek Steinhaizel předává ceny hostům večeraDen saunování v Aqupalace Praha - saunová noc s předáváním cen tomboly - Lilian Fischerová a Mirka Košťanová Saunová noc ve Vitálním světě Relax centra KolštejnPrvní saunový ceremoniál pro zájemce v plavkách v panoramatické sauně. Saunová noc ve Vitálním světě Relax centra KolštejnVelké Karlovice - Wellness Horal

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka