Svátek cestování na brněnském výstavišti

Veletrhy GO a REGIONTOUR už přes dvacet let inspirují k novým cestám a zážitkům. Letos budou pro veřejnost otevřeny od pátku 15. do neděle 17. ledna a slibují nejen pestrou nabídku zájezdů do celého světa, ale i největší výběr z výletních a pobytových cílů v našich regionech. Spousta zajímavého se navíc odehraje přímo na místě: pódiová vystoupení, přednášky, cestovatelské festivaly i ochutnávky gastronomie.

Ve dvou největších pavilonech brněnského výstaviště si “to své” najde určitě každý. Speciální pozvánky k návštěvě si tentokrát připravily turistické centrály Švýcarska a Dominikánské republiky. Cykloturisty potěší cyklistická vesnička i možnost otestovat si elektrokola na speciální dráze. Počtvrté se uskuteční gastronomický festival RegFoodFest s „cestovatelskou“ restaurací a nabídkou oceněných regionálních potravin. Zároveň na výstavišti proběhne třídenní finále 22. ročníku soutěže Gastro Junior Brno – Bidvest Cup, která je i Mezinárodním mistrovstvím České republiky mladých kuchařů, cukrářů a číšníků. Fanoušci dobrého jídla se poprvé mohou těšit na sérii zábavně-naučných přednášek Věda je jídlo, kde se dozvědí různé zajímavosti o potravinách a jejich výrobě. Zajímavostí budou originální ručně malované mapy nebo ukázky bodypaintingu. A samozřejmě se veletrhu zúčastní všechny naše významné turistické regiony, které se pochlubí novinkami pro novou sezonu.

 

Jižní Čechy lákají na sport, jižní Morava na kulturu

Olympijský rok nejlépe přivítají v Jihočeském kraji, kde se ve spolupráci s Českým olympijským výborem chystá velkolepý olympijský park Rio-Lipno 2016. Sportovat se bude všude v okolí lipenské přehrady i přímo na její hladině a začne se už v lednu v Brně. Jihočeši návštěvníky veletrhu pozvou na oblíbenou rozhlednu, kde je čeká sportovní foto koutek, v prvním patře potom hod oštěpem, a kdo vyleze až nahoru, může si rozhlednu slanit. Z multimediálních obrazovek se všichni dozvědí, co zajímavého se v olympijském parku chystá a proč se vyplatí tam v létě zamířit.

Jihomoravský kraj v pavilonu P představí horké novinky letošní turistické sezony. V květnu se otevře Archeologický park Pavlov, který názorně představí dobu lovců mamutů. Zájemci o architekturu se mohou těšit na unikátní expozici v Löw-Beerově vile, která přiblíží meziválečné Brno jako kolébku funkcionalismu i centrum vlnařství. A stejně jako v celé České republice, také na jižní Moravě bude turistický rok 2016 ve znamení Lucemburků. K výročí 700 let od narození Karla IV. se chystají výstavy mj. v Mendelově muzeu v Brně, na hradě Veveří a ve Znojmě.

 

Z veletrhu do Nepálu

Každý návštěvník se může zapojit do soutěže CK LIVINGSTONE a vyhrát zájezd do exotického Nepálu, který je hlavním tématem již 19. ročníku cestovatelského festivalu GO KAMERA 2016. Výherce zájezdu bude vylosován z návštěvníků, kteří nejpřesněji odhadnou délku modlitební roury vystavené na stánku CK LIVINGSTONE v pavilonu F. Délku obřího buddhistického nástroje je třeba trefit s tolerancí +/– 15 centimetrů, tipovací lístek obdržíte k zakoupené vstupence na veletrhy GO a REGIONTOUR.

Losování návštěvnické soutěže proběhne 17. ledna na festivalu GO KAMERA v Kongresovém centru brněnského výstaviště, které bude po čtyři veletržní dny dějištěm největšího cestovatelského setkání v Čechách i na Slovensku. Filmy, fotografie a zážitky z cest zde představí řada známých cestovatelů, horolezců, publicistů a fotografů. Mezi hlavní hvězdy festivalu patří nyní nejúspěšnější český horolezec Radek Jaroš a těšit se můžete třeba na tajemství hmyzí kuchyně.

 

Ve čtvrtek 14. ledna jsou veletrhy přístupné odborníkům, od pátku do neděle pak široké veřejnosti. Otevřeno je od 10 do 18 hodin, pouze v neděli 17. ledna se brány výstaviště uzavřou již v 16 hodin. Se vstupenkou na veletrhy GO a REGIONTOUR získáte také 20% slevu na vstupné do zábavního věděckého parku VIDA a na hrad Špilberk.

Svátek cestování na brněnském výstavišti  	Svátek cestování na brněnském výstavišti

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka