Štýrsko - relaxace i vynikající víno

Štýrsko nabízí nejen nespočet kulturních památek, ledovcové pláně Dachsteinu, horská jezera, ale i spoustu nevšedních kulinářských specialit a wellness zážitků. Díky své poloze je velmi dobře dostupné z České republiky a tak můžete do tohoto zeleného srdce Rakouska zavítat i na víkend.

Štýrskými kulinářskými vizitkami, které prezentují tuto rakouskou zemi po světě, jsou štýrská vína, olej z dýňových semínek a jablka. Tato trojice kulinářských specialit ze štýrského jihu není jen zdrojem vybraných chutí, ale také potenciálem turistických aktivit a studnicí kreativních nápadů. Štýrské gastronomické poklady si můžete vychutnat v tradičních vinných šencích, ve venkovských hostincích i ve špičkových restauracích oceněných kuchařskými čepicemi, ve vinných sklípcích, vinotékách i na venkovských trzích. Období květu, sklizně a výroby těchto zemědělských produktů jsou příležitostí k různým sportovním a kulturním akcím.

Štýrští vinaři nalévají v pravém slova smyslu všem čistého vína. Základem dobré pověsti štýrských vín je dlouhá vinařská tradice a důraz na kvalitu zpracování u téměř 3.000 štýrských vinařů. Vinné révě se daří ve třech vinařských oblastech, které mohou zájemci projet po osmi vinařských trasách. Špičková jsou zvláště štýrská bílá vína odrůd jako Vlašský ryzlink, Sauvignon nebo Chardonnay. Na 77% ze 4.000 hektarů vinic se pěstují bílé vinné odrůdy, na 12% ploch červené odrůdy jako Zweigelt, Svatovavřinecké a  Blauburger; ze zbývajících vinic pochází růžové víno Schilcher s chráněným geografickým původem. Toto lehké, suché, světle až rubínově červené víno se vyrábí z červené odrůdy Blauer Wildbacher, která se pěstuje jen ve Štýrsku.

Nejnovějším trendem je využití přírodních produktů ve štýrském lázeňství: jablečná masáž má zeštíhlující účinky, peeling vylisovanými zbytky vinných hroznů podporuje krevní oběh, aromatická koupel s dýňovými semínky regeneruje všechny složky organismu a masáž z čerstvě vylisované jablečné šťávy pročišťuje.

Štýrsko - relaxace i vynikající vínoŠtýrsko - relaxace i vynikající vínoŠtýrsko - relaxace i vynikající víno

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka