Štýrsko: Cesty za vodou a za požitky

Cítit vůně přírody, chládek lesa a teplo jižních krajů – jízda na kole je zvláštní druh cestování. Především ve Štýrsku, jehož krajina je tak rozmanitá a protkaná nesčetnými cyklostezkami.

Sytě zelenou krajinou Štýrska se vinou tyrkysové zurčící pramínky, svěží akvamarínové potůčky a šumící modré řeky. Podél štýrských řek, jako například podél Muru a Enns, vedou cyklostezky v délce více než 2.000 kilometrů napříč celou spolkovou zemí.

Na severu lemuje stezky majestátní horská krajina, na jihu se projíždí oblastí zahrad a termálních lázní. Ten, kdo poznává Štýrsko na kole, mnoho uvidí, zažije, ucítí a především ochutná. Jablka, víno a dýně jsou základní suroviny místní kuchyně, z nichž vzniká celá škála regionálních delikates. A především: Ať už cestujete s rodinou, ve skupině nebo úplně sami, vždy najdete vhodnou trasu právě pro sebe.

Světem hor a vody – cyklostezka podél Enns
Cyklostezka podél Enns je nejmladší ze skupiny štýrských cyklostezek podél řek. Vede z  Pongau poblíž Salcburku údolím řeky Enns do Schladmingu, dějiště mistrovství světa v alpském lyžování, a sleduje řeku až do městečka Enns poblíž Dunaje v Horním Rakousku. Mimo jiné přitom ve Štýrsku prochází národním parkem Gesäuse. Na téměř 280 kilometrech se střídají impozantní horské masivy a zasněné potůčky, romantické vesničky a historická města nabízejí kulturní i kulinářské zážitky. Jedinečná přírodní scenerie a hučící proud vody v hlubokém údolí Gesäuse, která je pro valící se řeku příliš úzká, bere turistům na kolech znovu a znovu dech – rozhodně víc než stoupání na trase. Ta jsou výzvou, za níž kolaře odmění nedotčená krása majestátních hor.

Foto: archiv www.austria.info

Štýrsko: Cesty za vodou a za požitkyŠtýrsko: Cesty za vodou a za požitkyŠtýrsko: Cesty za vodou a za požitky

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka