Stopa pro život - Z kola rovnou do stopy

Zbrusu nový seriál běžkařských závodů Stopa pro život je na startu!  Společností ČS MTB Team, pořadatel největšího seriálu závodů horských kol u nás Kolo pro život připravila zcela nový projekt - seriál lyžařských závodů na běžkách a bruslích nazvaný Stopa pro život. Startuje už tuto zimu na začátku roku 2011. Milovníci zimních sportů se mají na co těšit...

Řada cyklistů si po skončení sezóny klade otázku, co budou dělat v období, kdy k nám přichází zima a padá sníh. Někdo před zimou uteče tak, že vyrazí do teplých krajin. Někteří raději nevystrčí ani paty z domu a schovají se v teple domova. A ti, co se zimy nebojí, užívají si ji dosyta. Vezmou rodinu, sbalí lyže, brusle, sáňky a vyrazí na hory. Dát si do těla lítáním s běžkami po lese na čerstvém vzduchu je jistě příjemné, ale což takhle zúročit natrénované hodiny a zazávodit si?  Jako cyklista máte možná ostych přihlásit se na „velké“ závody mezi lyžaře specialisty. A co s rodinou? Chtěli byste do závodů zapojit i ji, aby si i ostatní členové rodiny užili hezký víkend?

Závody STOPA PRO ŽIVOT jsou určeny všem zájemcům bez rozdílu věku a kondice, od profesionálů po začátečníky. Součástí těchto zimních akcí budou také závody pro děti. Je připraven program pro celou rodinu. V sobotu se pojedou vždy závody volnou technikou, v neděli klasicky. Na Lipenské stopě sice chybí běžecký závod volnou technikou, ale zato se zde uskuteční na přehradě absolutní premiéra masového závodu na bruslích.

Organizace závodů a servis bude probíhat podobně jako na závodech seriálu Kolo pro život. Před startem můžete využít služeb profesionálních servismanů. Na tratích budou připraveny občerstvovací stanice. V cíli na Vás bude čekat teplé jídlo a nápoje, úschovna lyží a vytápěné velkokapacitní stany. Pro děti máme připraven kromě závodů také další program. Závody jsou koncipovány na 2 dny.

Výsledky účastníků jsou měřeny čipovou technologií firmy SportSoft. Do průběžného pořadí Ski Prestige Trophy se budou započítávat dva nejlepší ze tří výsledků lyžařského běžeckého závodu klasicky.

Každý přihlášený závodník obdrží v rámci startovného slušivou čepici Alpine Pro s logem Stopa pro život, tak jako dostávají trička bikeři v seriálu Kolo pro život. Přihlašování probíhá na www.stopaprozivot.cz. Závodníci seriálu Kolo pro život se obdobně jako na závody KPŽ hlásí pod stejným registračním číslem KPŽ.

Již tuto sobotu startuje Karlův běh, který je u nás druhým nejstarším závodem v běhu na lyžích hned po Jizerské padesátce. 12. - 13. února se pojede již 39. ročník! Centrem dění je Boží Dar v Krušných horách. Závodí se dva dny.

Program Karlova běhu Alpine Pro je rozprostřen do obou víkendových dnů. V sobotu 12. února se poběží závod na 30 km volnou technikou – Memoriál Jana Pravečka. Na své si přijdou i děti, pro které jsou vypsány závody na 1, 2, 5 a 10 km. Kdo by si netroufal na ujetí hlavního závodu, může se přihlásit na zkrácenou variantu 21 km. V neděli 13. února je na pořadu dne start závodu klasickou technikou na 45 km – Memoriál Jiřího Čáslavského. Ti méně zdatní mohou absolvovat závody na kratších distancích 10 a 21 km. Trasa sobotního i nedělního hlavního závodu bude z větší části společná a povede po Krušnohorské magistrále. Okruh pro klasiku se ale poběží v obráceném směru a navíc bude prodloužen o stoupání mezi obcemi Pernik a Abertamy.

Doprovodný program po oba dny bude také bohatý. V prostoru startu a cíle bude rovněž lyžařská běžecká škola nejen pro děti. Od 12 hodin v sobotu se budete bavit za doprovodu hudebních skupin v rámci Sněžného hudebního festivalu.

Stopa pro život - Z kola rovnou do stopyStopa pro život - Z kola rovnou do stopyStopa pro život - Z kola rovnou do stopyStopa pro život - Z kola rovnou do stopyStopa pro život - Z kola rovnou do stopyStopa pro život - Z kola rovnou do stopyStopa pro život - Z kola rovnou do stopy

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka