Stezka v korunách stromů (WaldWipfelWeg)

Zážitkový park „Egidi-Buckel“

Zveme vás na zajímavý výlet do Bavorska. Nedaleko hranic najdete překrásnou přírodu Bavorského lesa a řadu atrakcí. Oblíbená je stezka v korunách stromů WaldWipfelWeg s výhledem až k vrcholkům Alp. Další stezkou je Stezka optických klamů. K návštěvě zve i ráj bobových drah, zážitkový park „Egidi-Buckel“. Zde se setkáte také s trampolínami nebo visutou lanovkou.

Městečko St. Englmar leží nedaleko hranic s Českou republikou, v blízkosti obce Viechtach, cca 50 km od hraničního přechodu Železná Ruda a 90 km od Strážného.

V překrásné přírodě Bavorského lesa najdete Stezku v korunách stromů WaldWipfelWeg, umístěnou na 30 m vysokých betonových pilířích. Stezka v korunách stromů nabízí pohled na les z úplně jiné perspektivy.  Za dobrého počasí uvidíte až k Dunaji a k vrcholkům Alp. Stezka v korunách stromů plynule navazuje na Přírodní zážitkovou stezku, která je didakticky zpracována a přináší zábavu i poučení pro malé i velké. Mimoto si užijete i putování po Stezce optických klamů, kde Vás bude šálit zrak... Stezka v korunách stromů je otevřena celoročně. Děti se mohou vyřádit na lezecké stěně, v dětském lanovém parku, v indiánském týpí či pozorovat alpaky, klokany, lamy a ovce ve volných výbězích.

Rodiny s dětmi si v St. Englmaru užijou zábavu po celý den. V letním období (do 6.11. 2016) totiž mohou v bezprostřední blízkosti Stezky v korunách stromů navštívit ještě ráj bobových drah, zážitkový park „Egidi-Buckel“, se dvěma nejdelšími bobovými dráhami v Bavorském lese o délce více než 1.000 m – trochu adrenalinu při takové jízdě ocení nejen děti! Zatímco si děti užívají na dětském hřišti s prolézačkami, řádí na skákacím hradu, autodromu, šlapacích tříkolkách, visuté lanovce apod., dospělí si mohou nerušeně užívat chutnou bavorskou kuchyni. Terasa je velmi přehledná, rodiče mají své ratolesti neustále pod kontrolou. Kdo by chtěl změnu, může si zaskákat na trampolíně až do výšky 6 m, anebo vystoupat na místní rozhlednu. Ta se tyčí do výšky 20 m a v případě příznivého počasí nabízí nádherný výhled daleko do krajiny i na celý areál.Vstup do zážitkového parku včetně parkování pro osobní automobily je zdarma. Jízdné zaplatíte pouze na bobové dráze a několika vybraných atrakcích.

Kompletní ceník a otevírací dobu najdete na webových stránkách.

Zdroj a fotografie zaslala Kateřina Majerová, děkujeme.

Stezka v korunách stromů (WaldWipfelWeg)Stezka v korunách stromů (WaldWipfelWeg)Stezka v korunách stromů (WaldWipfelWeg)Stezka v korunách stromů (WaldWipfelWeg)Stezka v korunách stromů (WaldWipfelWeg)

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka