Srpnový ČajoMír Fest doprovodí výjimečný workshop korejského čajového obřadu a konference

ČajoMír Fest, největší středoevropské setkání čajových mistrů, které proběhne 21. srpna v Praze na Vyšehradě, nabídne také výjimečný doprovodný program pro zájemce o hlubší znalosti z oblasti čaje. Od 16. do 19. srpna to bude především čtyřdenní workshop korejského čajového obřadu, který povede čajová mistryně, vážená paní Sun Woo Park.

Sun Woo Park je ředitelkou Institutu pro korejskou tradiční zvykovou a čajovou etiketu a členkou prestižní skupiny čajových odborníků World Tea Union. „Je v podstatě první korejskou čajovou dámou,“ říká JaroMír Horák z pořádajícího sdružení ČajoMír o.s., který spolu se svou kolegyní Květou Bílkovou byl jako první Evropan přijat do World Tea Union. Sun Woo Park založila vlastní čajovou školu a již několik desítek let se věnuje výuce nejen v ní, ale i například v mateřských školách a připravuje tematická divadelní vystoupení. Zájemci se již nyní mohou hlásit na adrese cajomir@cajomir.cz, kapacita je pouze 12 osob.

V pátek 20. srpna se také uskuteční v Divadle Kampa čajová konference se zajímavými hosty, která bude přístupná široké veřejnosti. „Tématem a náplní bude povídání nad cestami čaje a cestami za čajem. Příchozí se budou moci podělit s ostatními se svými zážitky z putování za čajovou kulturou,“ doplňuje JaroMír Horák.

Hlavní část ČajoMír Festu proběhne v sobotu 21. srpna od 10 do 20 hodin v areálu Starého purkrabství na pražském Vyšehradě. Ale začíná se již se svítáním! Všichni příchozí se budou moci seznámit s čajovými kulturami z celého světa, ochutnat nejrůznější podoby tohoto nápoje i něco z exotické gastronomie, nebo si prostě odpočinout v parku na dece při doprovodném programu. „Naším cílem je ukázat na jednom místě rozmanitost tradičních čajových kultur – z Asie, Afriky, Ameriky, Evropy - a představit návštěvníkům širokou a pestrobarevnou paletu tohoto nádherného umění,“ vysvětluje JaroMír Horák. Areál festivalu je volně přístupný a návštěvníci zakoupením vstupenky, která je opravňuje k využívání doprovodných programů a čajové degustaci, podpoří realizaci celého festivalu. Loni se prvního ročníku zúčastnilo na 43 degustačních místech 112 hostitelů, 35 týmů ze 7 zemí.

Letošní ročník bude zaměřen na korejské umění a proběhne pod záštitami korejského velvyslanectví v Praze, českého velvyslance v Koreji a Česko-korejské společnosti. Festival obohatí vystoupení zajímavých hudebníků, herců či výtvarníků inspirovaných čajovou kulturou. Bude zde slavnostně zahájena činnost první čajové školy v Evropě „Čajová škola - Kampa“, která se zde bude prezentovat v rámci přednášek či praktických workshopů zaměřených na čajové dovednosti. ČajoMír Fest má také soutěžní charakter – diváci ze všech přítomných hostitelů vyberou ty s nejlepší čajovou přípravou, kteří budou vyhlášeni ihned po skončení programu. Stále se mohou přihlásit všichni ti, kteří mají zájem a chuť stát se hostiteli na letošním ročníku festivalu – ať již se jedná o jednotlivce či celé čajovny! Pro prvních 100 přihlášených ČajoMír o.s. připravil hodnotný dárek v podobě filtrovací konvice Brita. Přihlášky jsou k dispozici taktéž na internetových stránkách.

Srpnový ČajoMír Fest doprovodí výjimečný workshop korejského čajového obřadu a konference

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka