Sportovní půjčovny na Lipensku očekávají příliv cyklistů a bruslařů

Příznivci jízdy na kole a inline bruslích, ale také podnikatelé na Lipensku mohou jásat. Již tuto sobotu, 1. května bude slavnostně otevřena nová část stezky pro cyklisty a inline bruslení, která tak propojí obec Lipno nad Vltavou a městys Frymburk. Stezka s názvem Jezerní povede přímo podél levého břehu Lipna a nabídne až 11,5 km dlouhou část vhodnou pro inline bruslaře začínající od přístavu Marína Lipno až po křižovatku pod osadou Posudov.

Přednostmi stezky budou příjemný nenáročný profil vhodný zejména pro začátečníky a rodiny s dětmi, umělé osvětlení v délce 8,5 km mezi Lipnem a Frymburkem a také dostatek nástupních míst s možností parkování. Cyklisté a bruslaři, kteří chtějí začít v Lipně nad Vltavou, mohou využít bezplatné velkokapacitní parkoviště ve Skiareálu Lipno, odkud se na bruslích dostanou přímo na stezku. Zde v přístavu Maríny přímo na stezce naleznou půjčovnu sportovního vybavení Lipno Rent, která je otevřena každý den. Na základě zkušeností z jiných atraktivních stezek očekávají provozovatelé půjčovny nápor turistů, a proto se před začátkem sezóny předzásobili dostatečným množstvím jízdních kol a inline bruslí.

„Díky tomu, že naše půjčovna leží přímo na stezce, půjčují si u nás při pěkném počasí už nyní denně desítky lidí kola a inline brusle. Velký zájem je také o rodinné elektročluny a plachetnice, které zvládne ovládat úplně každý a lidé si je rezervují už před víkendem, říká Tomáš Lepka z půjčovny Lipno Rent. „S otevřením nové stezky očekáváme velký zájem", doplnil. V sortimentu půjčovny samozřejmě nechybí helmy, chrániče a další příslušenství jako například vozíky pro malé děti, který lze tlačit při bruslení nebo ho připojit za jízdní kolo.

Od nové cyklo-inline stezky zvýšení návštěvnosti Lipenska také místní provozovatelé ubytovacích zařízení, kteří připravili pro turisty jarní výhodné balíčky se slevami na různé volnočasové atrakce. Například, kemp Lipno Modřín ležící přímo na stezce láká na výhodné balíčky pro cyklisty a inline bruslaře a Chata Lanovka u lanovky lipenského skiareálu dokonce připravila pro své hosty vlastní „aktivní kartu"v hodnotě 1210 korun, kterou bude dávat svým hostům zdarma při pobytech na dvě a více nocí. Držitelé „aktivní karty" budou mít zdarma půjčení kola, inline bruslí či vstup do vodní ráje Aquaworld.

Více informací na www.lipnoservis.cz

 

Nová Jezerní cyklo-inline stezka je díky příjemnému nenáročnému profilu vhodná i pro maminky s kočárky.

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka