Soutěž v klasických saunových ceremoniálech s českou účastí

Návštěva v Cron4Therme a Bergile se vydařila

První červnový víkend se v Itálii uskutečnila soutěž v klasickém provedení saunových ceremoniálů, Classic Aufguss Trophy. Skvělé setkání sedmdesátky saunérů z několika zemí hostil kouzelný saunový svět, Cron4Therme. Venkovní srubové sauny, hořící ohně a vůně bylinek, to vše dotváří milou atmosféru. Česká asociace saunérů organizovala výjezd zástupců ČR - delegace z Aquapalace Praha, Saunie Praha a Kylpyly. Jako soutěžícího jsme vybrali Jakuba Krejčího z Aquapalace Praha.

Pro účastníky byl připraven program v kterém nechyběla návštěva rodinné farmy - výrobce éterických olejů, společnosti Bergila.

Vlastní soutěž byla velmi zajímavě organizována a s tím souvisí i výsledky. Každý saunér získal moc hezké ocenění. V rámci hodnocení byl podle získaných bodů zařazen do jedné ze skupin. Tedy nebylo finálové klání a ani se neobjevil žebříček saunérů. To podtrhlo skutečnost, že se jednalo o milé setkání dobrých známých. Soutěž byla součástí, ale boj o výsledky rozhodně nebyl na prvním místě. Jakub předvedl pěkné saunové umění, klidný styl mávání a určitě jeho ceremoniál se lidem líbil. A to je důležité. Plná sauna odměnila našeho Jakuba dlouhotrvajícím potleskem a to je pro saunéra největší odměna.

Na úpatí tyrolského lyžařského areálu č.1 k Plan de Corones, v idylické krajině Reischachu je Cron4. Wellness ve venkovském stylu.

V Cron4 therme objevíte svět odpočinku, inspirace a aromaterapie. Jak v podobě éterických olejů, které tu používají v Bio kvalitě od Bergili, tak odpařováním vůní bylinek nad hrncemi. Milovníci saun si příjdou na své. Můžete zde vyzkoušet parní lázeň, bio parní lázeň, bylinkovou saunu, Kneippův bazén, ochlazovací bazének, zážitkové sprchy, atd. K odpočinku si pak můžete vybrat 3 různě konstruované odpočívárny s vital barem a prostornou sluneční terasou nebo společenskou místnost s TV a koutkem na čtení. Samozřejmě nechybí ani venkovní prostor se suchými saunami jako je Infusion sauna (finská 90 ° C) s prostorem pro 65 osob, viking sauna (finská 100 ° C), zemní sauna s kamennými zdmi (80 ° C), bio sauna (finská 80 ° C) a Infrakabiny. K ochlazení můžete využít velký, hluboký ochlazovací bazén. Také zde naleznete Kneippův chodník, Kneippovy lázně, velký trávník a různé otevřené ohně. Cron4 nabízí samostatný prostor pouze pro dámy, kde najdete tureckou a bylinkovou saunu, finskou venkovní saunu, zážitkové sprchy a relaxační místnost.

V neděli jsme navštívili sídlo rodinné firmy Bergila. Ta vyrábí éterické oleje v BIO kvalitě. Téměř tříhodinové setkání s majitelem Franzem Niederkoflerem bylo velmi zajímavé. V rámci exkurze jsme si prohlédli všechny prostory Bergily, vlastní výrobu i laboratoře.

Rodinná firma funguje od roku 1912, již po čtyři generace a nyní se zabývá výhradně destilací. Všechny kroky, které vedou k vytvoření jejich produktů se provádějí ručně : od sklizně až po destilaci a lahvování. Protože je to jediný způsob, jak mít plnou kontrolu nad výrobou a aby si byli jisti, že nabízí co nejvyšší standardy kvality. Jejich jediným cílem je výroba éterických olejů. 100% čisté výrobky s vysokým procentem esenciálních olejů a bylinných extraktů. Přijďte a navštivte jejich bylinné zahrady a vyzkoušejte si na vlastní kůži jejich práci.

Závěrem děkujeme řidiči a baviči v jedné osobě, Radovanovi z Kylpyly, všem účastníkům akce.

Foto a zdroj: Pavel Hofrichter

Soutěž v klasických saunových ceremoniálech s českou účastíSoutěž v klasických saunových ceremoniálech s českou účastíSoutěž v klasických saunových ceremoniálech s českou účastíSoutěž v klasických saunových ceremoniálech s českou účastí

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka